Voetbalsters Twente verslaan Ajax en nemen koppositie over

ENSCHEDE – De voetbalsters van FC Twente hebben de topper tegen Ajax met 3-1 gewonnen. De landskampioen uit Enschede houdt door de zege in de eigen Grolsch Veste de ongeslagen status en neemt de koppositie in de Vrouwen Eredivisie over van Ajax.

Suzanne Giesen opende in de eerste helft de score voor FC Twente. Met die stand gingen de ploegen ook de rust in omdat keepster Daphne van Domselaar in de extra tijd een strafschop van Romée Leuchter stopte. Ajax had die strafschop gekregen na een overtreding van Marit Auée op Tiny Hoekstra.

De thuisploeg vergrootte de voorsprong in de tweede helft. Na goed terugkoppen van Auée uit een vrije trap kon Caitlin Dijkstra de tweede treffer binnentikken. Leuchter maakte het daarna weer spannend door uit een lange pass de 2-1 binnen te schieten. Twente zorgde voor de eindstand door Elena Dhont, die op aangeven van Renate Jansen uit de counter scoorde.

FC Twente heeft door de zege 24 punten uit acht wedstrijden. De voetbalsters van Ajax hebben ook 24 punten, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld.

ZET IN & WIN!