Er waren tijden dat Ajax met knikkende knieën richting de Hofstad afreisde. Spelers en fans van ADO Den Haag wisten tegen de Amsterdammers altijd net wat meer te geven dan tegen andere opponenten. Maar de laatste overwinning van ADO op Ajax dateert alweer van 2011. En de voortekenen dat daar zondag verandering in komt, zijn niet al te gunstig voor de thuisploeg.

ADO Den Haag – Ajax
Eredivisie
6 oktober 2019
12.15 uur, Cars Jeans Stadion, Den Haag

Check hier alle wedopties!

ADO Den Haag kent op z’n zachts gezegd nog geen succesvol seizoen. Uit de eerste drie wedstrijden pakte het team van trainer Fons Groenendijk geen enkel punt. Daarna volgde een kortstondige opleving met zeges op RKC en VVV. En nu heeft ADO Den Haag alweer drie duels op rij verloren. Dieptepunt was de 3-0 nederlaag van vorige week uit bij FC Emmen. De goals, assists en creativiteit van Nasser El Khayati worden node gemist in Den Haag. Met zes punten vinden we ADO terug op een zestiende plek op de ranglijst. Aan het einde van het seizoen zou dat nacompetitie betekenen. Echt wanhopen zal men nog niet doen in het Cars Jeans Stadion. De club zat wel vaker in een benarde positie, en knokte zich ook vaak genoeg weer omhoog.

ADO Den Haag - Toto

Ontsteltenis bij ADO Den Haag na de 3-0 nederlaag tegen FC Emmen.

Recent verleden

Een wedstrijd tegen Ajax maakt altijd wat los in Den Haag. Het zou voor ADO een mooi begin kunnen zijn van een kleine wederopstanding. Maar winnen van Ajax deden de Hagenezen al even niet meer. Voor de laatste Haagse driepunter moeten we terug naar 2011. Timothy Derijck maakte toen vlak voor tijd de 3-2. Het is niet zo dat ADO nadien kansloos was tegen de 34-voudig landskampioen. Zo speelden beide clubs in het seizoen 2017/2018 twee keer gelijk tegen elkaar. Daarentegen kon ADO afgelopen jaargang totaal geen potten breken tegen Ajax. Het werd twee keer 5-1.

ADO Den Haag - Ajax

Onze voorspelling

Een grote overwinning voor Ajax ligt zondag wederom in het verschiet. Niet alleen omdat ADO zo’n matig seizoen draait. Ook omdat de formatie van Erik ten Hag in prima vorm verkeert, getuige de knappe 0-3 van woensdag bij Valencia in de Champions League. Daarnaast heeft Ajax simpelweg gewoon de betere spelers. Ook een B-keus moet in staat zijn om ADO te verslaan. Is de thuisploeg dan volledig kansloos? Dat niet. Als het scoreverloop gunstig is en het publiek erachter gaat staan, zou er een stuntje in kunnen zitten. Mogelijk geeft de wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen de Haagse burger wat moed. Want Groningen hield lang stand in de Johan Cruijff Arena, en capituleerde pas in het laatste kwartier, met tien man. Van dit ADO Den Haag verwachten wij echter geen wonderen. Onze voorspelling is een ruime overwinning voor Ajax.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?