Voor Ajax staat zo vroeg in het seizoen al de wedstrijd van het jaar op het programma. Ten koste van APOEL Nicosia moet woensdag de groepsfase van de Champions League worden bereikt. Na de 0-0 op Cyprus zal de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena aanvoelen als een finale.

Ajax – APOEL Nicosia
Play-offs Champions League
28 augustus 2019
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk hier alle wedopties!

Handen vol aan APOEL

Ajax stelde in de heenwedstrijd teleur. APOEL Nicosia was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en liet de Amsterdammers in leven door de kansen onbenut te laten. Ajax had zijn handen vol aan de tegenstander, wat resulteerde in liefst zeven gele kaarten. Twee daarvan waren voor Noussair Mazraoui. De Marokkaans international moest in de 80e minuut met rood naar de kant. Na de uitsluiting van Mazraoui kreeg Ajax prompt nog de beste kans op de overwinning. Het stiftje van invaller Klaas Jan Huntelaar over de Cypriotische doelman miste de juiste snelheid en kon nog voor de doellijn worden weggehaald.

APOEL-Ajax - Toto

Ajax ging er in Nicosia nog bijna met de winst vandoor, het stiftje van Klaas Jan Huntelaar miste de juiste snelheid

Puzzel voor Ten Hag

Naast de geschorste Mazraoui kan trainer Erik ten Hag woensdag ook geen beroep doen op Donny van de Beek. De middenvelder raakte afgelopen vrijdag op de training geblesseerd aan zijn bovenbeen en is naar verwachting enkele weken uitgeschakeld. De blessure van Van de Beek komt Ten Hag extra ongelegen nu Mazraoui geschorst is. De bezetting op het middenveld is door de transfer van Lasse Schöne en de langdurige blessure van Carel Eiting al behoorlijk dun. Van de Beek is de enige middenvelder die dit seizoen in alle officiële wedstrijden in de basis stond en de veldspeler met het meeste aantal minuten. Maar bovenal valt met Van de Beek de laatst overgebleven speler van het zo geroemde middenveld van vorig seizoen weg. Er wacht Ten Hag nog een flinke puzzel in aanloop naar ‘de wedstrijd van 40 miljoen euro’.

Nousair Mazraoui - Toto

Noussair Mazraoui krijgt rood na zijn tweede gele kaart en mist de return in Amsterdam

Onze voorspelling

Ook voor een gehavend Ajax moet APOEL Nicosia in eigen huis geen probleem zijn. De Amsterdammers zakten op Cyprus een groot gedeelte van de wedstrijd door de ondergrens, maar APOEL wist daar niet van te profiteren. Een goede tegenstander had Ajax naar een ruime nederlaag gespeeld. Bij de Cyprioten maakte Musa Suliman Al-Tamaari indruk, maar de Jordanese voetballer kan het niet alleen. En de kans dat Ajax eenzelfde slechte wedstrijd op de mat legt als in Nicosia, is klein. Toto Extra verwacht een ruime zege voor Ajax en plaatsing voor de Champions League. In de vorige ronde was Nicolas Tagliafico, niet voor het eerst in een Europese wedstrijd, belangrijk met een doelpunt. Is hij dat woensdag weer, dan kun je lekker cashen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?