Een belangrijke week voor Ajax waarin aangetoond kan worden dat de ploeg ver is. Aankomend weekend wacht Feyenoord in De Klassieker en vanavond speelt Ajax de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Benfica. Lees hier de voorbeschouwing

Ajax – Benfica
23 oktober 2018
20.45, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Blijft Ajax aan de top in Groep E?

In een tweeluik met Benfica gaat bepaald worden of Ajax gaat overwinteren in de Champions League. In de eigen Johan Cruijff Arena zijn de Amsterdammers vooralsnog ongeslagen in het miljardenbal. AEK Athene werd met 3-0 aan de kant gezet en de drie Champions League kwalificatiewedstrijden werden ook allemaal overtuigend gewonnen. Het zelfvertrouwen is sowieso groot bij Ajax na het knappe gelijke spel tegen Bayern Munchen in de Allianz Arena. Eigenlijk had de ploeg van Eric ten Hag daar gewoon moeten winnen. Met Dusan Tadic in de spits, die vaak uit het centrum wegtrok om ruimte te maken voor Donny van de Beek, Hakim Ziyech en zelfs rechtsback Noussair Mazraoui. De laatste maakte daar dankbaar gebruik van door prachtig de 1-1 tegen de touwen te schieten. Al met al een zeer knappe wedstrijd van Ajax met legio kansen voor de overwinning.

Tegen Benfica liggen er ook zeker mogelijkheden, als Ajax zich onder de druk weet uit te voetballen. Maar gezien het spel en het spelerspotentieel van de nummer twee van de Eredivisie mag dat geen probleem zijn. De Portugezen spelen het seizoen in een 4-1-4-1 formatie waarbij de tegenstander hoog onder druk wordt gezet. Daardoor ligt er ruimte achter de voorste linie. Lukt het Ajax daar goed onder uit te voetballen komt er heel veel ruimte te liggen in de rest van het veld. En met de terugkeer van een fitte Kasper Dolberg beschikt ten Hag over een spits die, die ruimtes goed kan bespelen en weinig ruimte nodig heeft om te scoren. Op papier ziet het er dus goed uit. Desalniettemin zijn Portugese ploegen vanwege hun mentaliteit vaak een lastige tegenstander voor Nederlandse teams. Het is vaak de dood of de gladiolen en daar kan een jonge ploeg als Ajax pijn worden gedaan.

Onze wedtips

Under 2.5 goals > 2.00

Dolberg scoort en wint 1-0, 2-0, 2-1 > 7.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.