Tussen de twee Champions League kwalificatiewedstrijden tegen PAOK Saloniki in neemt Ajax het dit weekend in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen FC Emmen. Op voorhand een wedstrijd die garant staat voor veel Amsterdamse doelpunten. Zelfs als Ajax het met het oog op de return tegen PAOK rustig aan doet, ligt een grote uitslag in het verschiet.

Ajax – FC Emmen
Eredivisie
11 augustus 2019
19.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk hier alle wedopties!

Dat Ajax en FC Emmen zaterdag opnieuw tegenover elkaar staan, mag een klein wonder heten. De ploeg van trainer Dick Lukkien gold vorig seizoen na de onverwachte promotie als degradatiekandidaat nummer één, maar verraste vriend en vijand met een veertiende plaats. Vooral buitenshuis presteerde FC Emmen boven verwachting. Het won vijf uitwedstrijden en speelde drie keer gelijk. De promovendus leek alleen op bezoek bij de grote ploegen onder de indruk. Tegen de top-4 slikte FC Emmen liefst twintig tegengoals en wist het zelf niet één keer te scoren.

Dick Lukkien - Toto

Trainer Dick Lukkien werd vorig seizoen knap veertiende met FC Emmen.

Figurant in de Arena

In de Arena werd het 5-0. Ook toen ontving Ajax FC Emmen tussen twee Champions League kwalificatiewedstrijden in. De ploeg van Erik ten Hag zal eenzelfde scenario als in augustus 2018 wensen. Hakim Ziyech opende binnen tien minuten de score en na ruim een halfuur ontnam Klaas Jan Huntelaar alle Drentse illusies door de 2-0 binnen te werken. In de tweede helft nam Ajax gas terug, maar liep het toch uit naar een grote overwining. Bij FC Emmen zal niemand rekenen op een overwinning in de Arena. Lukkien zal er wel veel aan gelegen zijn niet opnieuw als figurant op te treden. De Groninger kreeg vorig seizoen de kritiek dat hij zich op voorhand al had neergelegd bij een nederlaag, en zijn ploeg als makke schapen naar de slachtbank liet leiden.

Klaas Jan Huntelaar - Toto

Klaas Jan Huntelaar scoorde vorig seizoen twee keer tegen FC Emmen in de Arena.

Onze voorspelling

Het krachtsverschil is echter zo groot, dat de FC Emmen-trainer vooral moet hopen dat Ajax al volledig met het hoofd bij de wedstrijd tegen PAOK Saloniki is. Voor de landskampioen telt deze maand maar één ding en dat is plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Het duel met FC Emmen zal in Amsterdam gezien worden als tussendoortje. Zeker nu na het 2-2 gelijke spel in de heenwedstrijd de confrontatie met de Griekse kampioen nog allerminst beslist is. Maar zelfs als de Ajacieden hun krachten sparen is het moeilijk voor te stellen dat Ajax niet minstens vier keer zal scoren. Een nieuwe grote overwinning voor de ploeg van Ten Hag lijkt onvermijdelijk.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?