Zondag is het tijd voor de Klassieker: Ajax – Feyenoord. Deze keer is het eigenlijk alleen op papier een Klassieker. Want de harde feiten zijn dat dit een duel is tussen de nummer één en tien van de Eredivisie. Gezien het verschil van twaalf punten op de ranglijst mag Ajax als de torenhoge favoriet gezien worden. Maar we weten ook dat Feyenoord zich tegen grote clubs altijd extra kan opladen, bewees de 6-2 overwinning van afgelopen seizoen. We beschouwen voor op de grootste wedstrijd van Nederland.

Ajax – Feyenoord
Eredivisie
27 oktober 2019
16.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Check alle wedopties!

Zelfs de meest optimistische Feyenoord-fan moet toegeven dat winnen van Ajax ín Amsterdam onbegonnen werk is. Dat is normaal gesproken al lastig, laat staan met de huidige vorm waarin Feyenoord verkeert. Een blamerende nederlaag bij Fortuna Sittard werd gevolgd door een moeizaam gelijkspel tegen Heracles Almelo. Een combinatie van gebrek aan kwaliteit en wil om te winnen dompelt de club in een crisis met een tiende plek als gevolg. De 2-0 thuiszege op FC Porto in de Europa League leek een incident. Donderdag liet Feyenoord bij vlagen aardig spel zien bij Young Boys, maar door twee onnodig weggegeven penalty’s gingen de Rotterdammers in Bern met 2-0 ten onder. Een van de weinige positieve zaken is dat Feyenoord nog wel steeds kans maakt op Europese overwintering.

Dirk Kuyt - Toto

Dirk Kuyt en Steven Pienaar met elkaar in duel bij de laatste overwinning van Feyenoord uit bij Ajax in 2005.

Twee zeges deze eeuw

Werpen we een blik (recente) historie van Feyenoord in Amsterdam, dan zal dat ook weinig hoop geven. De laatste keer dat er drie punten meer werden genomen naar De Kuip was in 2005 (!). Met spelers als Alexander Östlund, Ferne Snoyl en Sebastián Pardo (wie kent ze nog?) won Feyenoord met 1-2. De Rotterdamse goals kwamen van Dirk Kuyt en Salomon Kalou. Daarvóór dateert de laatste Feyenoord-zege in de Arena van mei 2001.

Niet wervelend

Bij Ajax hangt de vlag er een stuk beter bij. Ga maar na: ongeslagen koploper van de Eredivisie met drie punten voorsprong op nummer twee PSV en ondanks het verlies tegen Chelsea nog altijd volop kans op overwintering in de Champions League. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat Ajax nog niet zo wervelt als vorig seizoen. Sterker nog, de punten worden de laatste weken met de nodige pijn en moeite binnengehaald. Zo was de 1-2 winst bij hekkensluiter RKC Waalwijk onterecht, want de Brabanders kregen veel meer kansen. Ook tegen FC Groningen en ADO Den Haag moest Ajax diep gaan voor de drie punten. Feyenoord-trainer Jaap Stam heeft die wedstrijden ongetwijfeld gezien, en weet daarom dat zijn team zeker niet kansloos is.

Head to Head Ajax-Feyenoord

Onze voorspelling

Ondanks dat Ajax de laatste weken niet al te best speelt, verwachten wij niet dat ze veel moeite hebben om Feyenoord te verslaan. Ook als de thuisploeg weer een mindere dag heeft, moet het in staat zijn om dit toch matige Feyenoord op een nederlaag te trakteren. Wij gaan voor een Ajax-overwinning met drie goals verschil.

Onze wedtips

Ajax wint en Under 3,5 goal > 2.57

Uitslag eerste helft 1-0 > 3.10

Ajax scoort in tweede helft het meest > 2.07

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?