Binnen vier dagen van de winnaar van de Champions League naar de hekkensluiter van de Eredivisie. Zo ziet de week van Ajax eruit. Het team herpakte zich tegen Real Madrid na een serie slechte wedstrijden, maar verloor wel met 1-2 van De Koninklijke. Nu is het zaak om het goede spel van het duel met Real vast te houden tegen het veel minder aansprekende NAC.

Ajax – NAC Breda
17 februari 2019
12.15 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Klik hier voor alle wedopties!

 

Tegen Real Madrid liet Ajax eindelijk weer eens haar klasse zien van voor de winterstop. De Spanjaarden werden bij tijd en wijle fors onder druk gezet, Ajax creëerde ook genoeg kansen, maar de echte beloning in de vorm van drie punten bleef uit. Lang zag het ernaar uit dat de thuisploeg wel een punt zou overhouden aan het duel. Een goal van Marco Asensio, drie minuten voor tijd, maakte aan die illusie een eind. Toch overheerste er na afloop een gevoel van trots bij Ajax. Wel met de aantekening dat er meer had ingezeten.

6 punten

Dat de Amsterdammers tegen Real Madrid zo’n goede wedstrijd op de mat legden, zagen niet veel mensen aankomen. In 2019 was het namelijk nog kommer en kwel. Nederlagen tegen Feyenoord en Heracles Almelo, een PSV dat alleen maar verder uitliep en een team dat niet voor elkaar leek te willen werken. Ajax mocht van geluk spreken dat concurrent PSV ook wat steekjes liet vallen. Nu bedraagt het gat tussen de koploper en de nummer twee zes punten (vóór deze speelronde). Geen onoverbrugbare achterstand voor Ajax. Zeker met de wetenschap dat eind maart Ajax – PSV op het programma staat. Maar dan moet het wel op de toppen van de kunnen blijven spelen om PSV in het vizier te houden.

Ajax - Toto

Teleurstelling bij de Ajacieden na de 1-2 nederlaag tegen Real Madrid.

NAC Breda klinkt als een ideale tegenstander voor Ajax na een zwaar Champions League-duel. Of schuilt daar juist het gevaar in? Normaal gesproken mag Ajax geen probleem hebben met de hekkensluiter van de Eredivisie. Deze ontmoeting stond vijftig keer eerder op het programma, en slechts drie keer won NAC. De vorm van de Brabanders biedt ook weinig hoop. Onder leiding van trainer Mitchell van de Gaag won NAC dit seizoen slechts vier wedstrijden. Flinke domper is de absentie van clubtopscorer Mitchell te Vrede (negen goals). Hij kan al sinds eind januari niet meedoen door een peesblessure en is er tegen Ajax nog niet bij. Verbazingwekkend is het dan ook niet dat NAC in 2019 nog maar één keer scoorde. Veel zal nu afhangen van Mikhail Rosheuvel, die dit seizoen al goed was voor vijf goals en vijf assists.

Onze voorspelling

Ajax-trainer Erik ten Hag kan beschikken over een vrijwel fitte selectie. Zelfs als hij zou kiezen om mannen als Hakim Ziyech en Frenkie de Jong rust te geven, moest Ajax in staat worden geacht om NAC met ruime cijfers opzij te zetten. Zeker nu Te Vrede ontbreekt.

Onze wedtips

Ajax wint met 4-0 > 6.50

Tijdstip eerste doelpunt tussen minuut 11 en 20 > 3.00

Er wordt in totaal 4 of 5 keer gescoord > 2.24

Statistieken

Meer feitjes weten over Ajax – NAC Breda? Check ze HIER!

Programma Eredivisie Stand Eredivisie

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.