Na de 2-2 in Griekenland spelen Ajax en PAOK Saloniki dinsdag de return in de Johan Cruijff Arena. Inzet: plaatsing voor de play-offs van de Champions League. De stemming in Amsterdam is opperbest. Bepalende spelers tekenen onverwacht bij en trainer Erik ten Hag ziet zijn ploeg met de week beter spelen. In de eerste vier officiële wedstrijden van dit seizoen scoorde Ajax alweer elf keer. Lukt het de Ajacieden tegen PAOK opnieuw een paar keer te scoren? Dan kun jij daar flink van profiteren!

Ajax – PAOK Saloniki
Voorronde Champions League
13 augustus 2019
20.30 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Plaatst Ajax zich voor de play-offs van de Champions League?

Gemengde gevoelens

Ajax keerde met gemengde gevoelens terug uit Thessaloniki. Het behaalde resultaat stemde tot tevredenheid, maar na afloop ging het vooral over het laatste kwartier van de eerste helft. Een halfuur lang was er niets aan de hand voor de ploeg van Ten Hag. Door een eigen doelpunt van Dimitris Giannoulis zat Ajax al na tien minuten op rozen en leek het op weg naar een riante uitgangspositie voor de return. Maar vanaf de 31e minuut kantelde de wedstrijd volledig. Binnen tien minuten scoorde PAOK twee keer en mocht Ajax blij zijn dat het daar bij bleef. Na de hervatting stelde de landskampioen orde op zaken. Via een lucky van Klaas Jan Huntelaar kwam het op gelijke hoogte en mocht het zelfs nog even aanspraak maken op de overwinning. Zover kwam het niet, waardoor er voor de return nog niets is beslist.

Klaas Jan Huntelaar - Toto

PAOK-verdediger Fernando Varela schiet de bal tegen Huntelaar aan: 2-2.

Makkelijk avondje

In aanloop naar het duel in Amsterdam kende Ajax in de competitie een makkelijk avondje tegen FC Emmen. Na een 1-0 ruststand liepen de Ajacieden zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen uit naar een simpele 5-0 zege. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Noussair Mazraoui, die met een bilspier blessure naar de kant moest. Het is onzeker of Ten Hag tegen PAOK een beroep kan doen op de Marokkaans international. De Mexicaan Edson Álvarez zat zaterdag voor het eerst bij de selectie, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Donny van de Beek is nog altijd van de partij. De middenvelder wordt al weken gelinkt aan Real Madrid, maar van een transfer kwam het nog niet. PAOK kwam afgelopen weekend niet in actie. De Griekse competitie begint pas over twee weken.

Donny van de Beek - Toto

Donny van de Beek is nog altijd Ajacied en maakte de openingstreffer tegen FC Emmen.

Onze voorspelling

In Amsterdam knalden afgelopen week regelmatig de champagnekurken. Nadat in een eerder stadium André Onana, Mazraoui, Nico Tagliafico en Dusan Tadic al hun contracten verlengden, was het nu de beurt aan David Neres en Hakim Ziyech. Het zorgt voor lachende gezichten in en rond de Arena, waar het met de sfeer na het afgelopen seizoen toch al goed zat. Ajax liet in de heenwedstrijd tegen PAOK zien veel beter te zijn dan de Griekse kampioen, en moet zonder nieuwe inzinking in staat worden geacht in eigen huis een ruime overwinning te boeken. Wij verwachten dat de Amsterdammers net als in de vorige vier wedstrijden weer minstens twee keer scoren. Wint Ajax van PAOK, dan wacht in de play-offs waarschijnlijk FK Qarabag. De club uit Azerbeidzjan won op Cyprus de heenwedstrijd tegen APOEL Nicosia met 1-2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?