Toen Ajax tijdens de loting voor de achtste finale van de Champions League werd gekoppeld aan Real Madrid dachten de kenners dat de Amsterdammers goede kans zouden maken tegen de titelverdediger. Ajax speelde voor de winterstop namelijk uitstekend voetbal, en Real zat in een flinke dip. Inmiddels zijn de rollen helemaal omgedraaid. Kan Ajax zich na enkele matige resultaten weer oprichten tegen de Europese grootmacht?

Ajax – Real Madrid
13 februari 2019
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Waar zet jij op in?

 

Het is even geen hosanna bij Ajax. Sinds de winterstop werden er vier Eredivisiewedstrijden gespeeld, waarvan de club er slechts één wist te winnen. De 6-2 nederlaag in de Klassieker tegen Feyenoord was misschien wel de grootste vernedering. Maar afgelopen weekend verdiende het 1-0 verlies bij Heracles Almelo nou ook niet bepaald de schoonheidsprijs. Ajax had het ‘geluk’ dat PSV de volgende dag niet optimaal van die misstap profiteerde door gelijk te spelen tegen FC Utrecht. Nu lijkt het gat tussen koploper PSV en Ajax met zes punten nog overbrugbaar. Maar dan moet er wel iets veranderen.

Andre Onana - Toto

Door een fout van André Onana kon Heracles Almelo 1-0 maken, wat ook de eindstand werd.

Waar Ajax voor de jaarwisseling werd geroemd om de teamgeest, lijkt daar nu niet veel meer van over. ‘Als het niet voetballend lukt, dan maar met hard werken’. Dat credo is nog niet doorgedrongen tot de Ajacieden. Persoonlijke fouten, zoals die van André Onana waardoor Heracles scoorde, helpen dan ook niet echt mee. Dat zal beter moeten, wil Ajax kans maken tegen Real.

Terug in vorm

Want de Madrilenen zijn wel in vorm. En dat was De Koninklijke een paar maanden geleden absoluut niet. De 5-1 nederlaag in El Clásico tegen Barcelona op 28 oktober was het dieptepunt. Real bevond zich toen op een negende plek in La Liga. Reden om coach Julen Lopetegui de laan uit te sturen. Onder zijn opvolger Santiago Solari ging het beduidend beter. Real verloor in competitieverband nog maar twee keer, en is inmiddels opgeklommen tot de tweede plek op de ranglijst. Tussendoor werd ook nog het WK voor clubs gewonnen en was overwintering in het bekertoernooi en de Champions League een feit. Eindelijk lijkt het team de leemte die Cristiano Ronaldo achterliet te hebben opgevuld.

Karim Benzema - Toto

Karim Benzema toont de laatste weken zijn vorm bij Real Madrid.

De man in vorm bij Real is Karim Benzema. Hij toont zich de laatste weken een uitstekend aanvalsleider door zijn spel én goals. Na de winterstop vond de Fransman al zeven keer het net (alle competities). Ook verdediger Sergio Ramos is aardig op dreef met vijf doelpunten in 2019. Ajax zal vooral geducht op hem zijn bij spelhervattingen, wanneer Ramos vaak zijn kopkracht toont. En laten we Vinicius Junior niet vergeten, het 18-jarige toptalent die op de linkerflank inmiddels een basisplek heeft veroverd.

Onze voorspelling

Wil Ajax kans maken tegen Real, moet het in ieder geval achterin gedisciplineerd spelen om niks weg te geven. Juist daar ligt de laatste tijd de achilleshiel voor de Amsterdammers. Ze spelen wel in eigen huis. Dit seizoen is in Europees verband gebleken dat de supporters dan echt als twaalfde man kunnen fungeren. Toch voorspelen wij een zege voor Real.

Onze wedtips

Real Madrid wint met één goal verschil > 4.05

Karim Benzema scoort laatste doelpunt > 4.20

Real Madrid wint eerste helft > 2.32

Statistieken

Meer feitjes weten over Ajax – Real Madrid? Check ze HIER!

Programma CL

Wat voorspellen de mannen van Veronica Inside voor Ajax – Real Madrid?

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.