Na weken waarin het vooral over blessures en mindere resultaten ging, viel er deze week bij Ajax positiever nieuws te melden. De landskampioen versloeg Vitesse woensdag in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Misschien nog wel belangrijker dan de 0-3 uitslag was de terugkeer van Daley Blind en Hakim Ziyech. Normaal gesproken blijft Ajax in de positieve flow, want zondag wacht hekkensluiter RKC Waalwijk. Dat zou een ‘makkie’ moeten zijn.

Ajax – RKC Waalwijk
Eredivisie
16 februari 2020
14.30 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk alle wedopties!

Ajax’ technisch directeur Marc Overmars zal woensdag een heerlijke dag hebben gehad. Een overwinning, rentree van belangrijke spelers én een bankrekening die weer flink aangevuld gaat worden. Komende zomer vertrekt Hakim Ziyech voor een bedrag van zo’n 45 miljoen euro naar Chelsea. Sportief natuurlijk een flinke aderlating voor Ajax, maar een transfer van Ziyech hing al een paar jaar in de lucht. Nu het zover is, hebben Overmars en co. nog een half jaar de tijd een waardige vervanger te zoeken. Dat wordt nog een flinke klus.

Terugkeer sterspeler

Gelukkig kan de Nederlandse voetbalfan nog een half jaar genieten van de kunsten van Ziyech. De Marokkaans international heeft na een kuitblessure zijn rentree weer gemaakt. Hij werd door Ajax node gemist. De Amsterdammers verloren tijdens zijn absentie van FC Groningen. Van PSV werd weliswaar gewonnen, maar dat ging allerminst overtuigend. Het flitsende, creatieve spel waarmee Ajax vorig seizoen furore maakte, is eigenlijk al het hele jaar ver te zoeken. De laatste maanden gaat dit ook gepaard met mindere resultaten. Naast Groningen snoepten ook Willem II en AZ de zege af van de landskampioen. Laatstgenoemde club is Ajax weer tot op drie punten genaderd op de ranglijst. We kunnen dus nog een paar spannende maanden verwachten in de Eredivisie.

Hakim Ziyech - TOTO

In het bekerduel met Vitesse keerde Hakim Ziyech terug van een kuitblessure.

Onze voorspelling

Op voorhand lijkt de wedstrijd tegen RKC Waalwijk voor Ajax een ideale mogelijkheid om het ietwat broze vertrouwen op te vijzelen. Het verhaal van de promovendus is inmiddels bekend; prima voetbal, maar nauwelijks punten. RKC heeft een klein wonder nodig om degradatie te ontlopen. De hekkensluiter heeft nu dertien punten verzameld. Dat zijn er vijf minder dan nummer zeventien ADO Den Haag. Een zeventiende plek betekent dit seizoen ook rechtstreekse degradatie. De nummer zestien speelt nacompetitie. Het gat naar die plek (VVV-Venlo) bedraagt nu negen punten. Een uitwedstrijd tegen Ajax is nu dus net niet wat RKC kan gebruiken. Enig voordeel is dat de ploeg van oud-Ajacied Fred Grim helemaal niks te verliezen heeft, en daarom lekker frank en vrij kan spelen. Wij denken dat RKC de schade vooral moet zien te beperken. Anders wordt het een grote overwinning voor Ajax.

Statistieken

Meer feitjes weten over Ajax – RKC Waalwijk? Check ze HIER!

Programma Eredivisie Stand Eredivisie

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?