Voordat Ajax dinsdag aan een nieuw avontuur in de Champions League begint, wacht eerst nog de Eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Een opponent waar de Amsterdammers de laatste jaren makkelijk tegen weten te scoren én makkelijk van weten te winnen. Dat laatste lukte alleen afgelopen seizoen niet in de Johan Cruijff Arena, toen het in spectaculair duel 4-4 werd. Mogen we zaterdag weer zoveel goals verwachten?

Ajax – sc Heerenveen
Eredivisie
14 september 2019
18.30 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk hier alle wedopties!

3-0, 4-1, 5-2, 5-1, 4-1 en 4-4. Dat waren de afgelopen seizoenen de uitslagen bij Ajax – Heerenveen. Dat de ontmoetingen tussen beiden in Amsterdam doelpuntrijk zijn, is wel een understatement. En dus bijna allemaal ruime overwinningen voor de thuisploeg. Ook in januari van dit jaar leek Ajax op weg naar een simpele zege op Heerenveen. De formatie van trainer Erik ten Hag kwam op een comfortabele 3-1 voorsprong. Dusan Tadic miste nog een penalty om er 4-1 van te maken. Na rust toonden de Friezen veerkracht door in blessuretijd op 4-4 te komen. Saillant detail; doelpuntenmaker was Kik Pierie, die nu bij Ajax onder contract staat. Een paar dagen later herstelden de Amsterdammers weer de orde door Heerenveen in het bekertoernooi wél te verslaan (3-1).

WEDTIP
Heerenveen scoort 1 keer > 2.47

Kik Pierie - Toto

Kik Pierie dompelde zijn huidige club in januari in rouw door in blessuretijd 4-4 te maken.

Jonge selectie

Er waren tijden, met name het eerste decennium van deze eeuw, dat Heerenveen een angstgegner vormde voor Ajax. Maar de laatste keer dat de ploeg drie punten uit Amsterdam meenam, is alweer tien jaar geleden. In januari 2009 kroonde Daniel Pranjic zich tot matchwinner. Een Friese overwinning zou nu een regelrechte stunt zijn. Er moest deze zomer afscheid worden genomen van belangrijke namen, zoals Sam Lammers en Michel Vlap, die vorig seizoen met zestien doelpunten gedeeld clubtopscorer waren. Ook Pierie en Yuki Kobayashi vertrokken uit het Abe Lenstra Stadion. Voor dit seizoen moet trainer Johnny Jansen het vooral doen met jonge talenten. Veelzeggend is dat Daniel Høegh met zijn 28 jaar de oudste speler in de selectie is. Desondanks kende Heerenveen een prima start van het seizoen met een 0-4 overwinning bij Heracles Almelo en een gelijkspel tegen Feyenoord.  Daarna volgde een nederlaag bij FC Emmen en remises tegen FC Twente en Fortuna Sittard. Daardoor wordt er nu een tiende positie ingenomen op de ranglijst. Niet slecht, maar ook niet goed.

WEDTIP
Er wordt meer dan 4,5 keer gescoord > 2.10

Donny van de Beek - Toto

Donny van de Beek zal net als tegen Sparta vanaf de tribune moeten toekijken.

Onze voorspelling

Ajax begon nog ietwat stroef aan het seizoen met een 2-2 gelijkspel bij Vitesse, maar vervolgens werden er louter driepunters bijgeschreven. Tussendoor bereikte de landskampioen ook de groepsfase van de Champions League. De spelers konden dus met een gerust hart uitwaaieren voor de interlands. Iedereen lijkt daarvan fit te zijn teruggekeerd. Ook Serviër Tadic, die te kampen had met hamstringklachten. Die blijken niet al te ernstig. Op Donny van de Beek (hamstringblessure) en Noussair Mazroaui (twijfelgeval) na kan Ten Hag tegen Heerenveen zijn sterkste elf opstellen. En die spelers moeten in staat worden geacht om de Friezen eenvoudig te verslaan. Wij voorspellen wederom een doelpuntrijke overwinning voor Ajax.

WEDTIP
Ajax wint met 4-1 > 10.25

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?