Hoe zou Real Madrid zich dit seizoen staande houden na het vertrek van superster Cristiano Ronaldo en succescoach Zinedine Zidane? Na een half jaar kan geconcludeerd worden dat Real er niet beter op is geworden. De nieuwe coach Julen Lopetegui werd ontslagen en in La Liga verloor de Koninklijke al vijf keer. Schamele troost is dat Real de poulefase van de Champions League vrij eenvoudig doorkwam en dat het zaterdag de kans krijgt 2018 toch met een hoogtepunt af te sluiten door het winnen van het WK voor clubs. Daarin is het verrassende Al Ain uit gastland de Verenigde Arabische Emiraten de tegenstander.

Real Madrid – Al Ain
22 december 2018
17.30 uur, Sjeik Zayidstadion, Abu Dhabi

Pakt Real weer de wereldtitel?

 

Bijna alles wat Zidane sinds zijn entree bij Real Madrid in 2016 aanraakte, veranderde in goud. In 2,5 seizoen wist de Franse oefenmeester maar liefst negen prijzen te pakken, waaronder drie keer op rij de Champions League. In mei vertrok hij verrassend bij Real. Niet veel later besloot ook Ronaldo de club vaarwel te zeggen voor een nieuw avontuur bij Juventus. Flink gemankeerd begon de 13-voudig Europees kampioen aan het nieuwe seizoen. En al snel bleek het gemis van met name Ronaldo groot. Vooral de maand oktober was rampzalig voor Real met drie competitienederlagen op rij, waaronder de 5-1 tegen Barcelona. Daarna werd de nieuwe trainer Lopetegui de laan uitgestuurd. Onder zijn opvolger Santiago Solari deed Real het een stuk beter. Alleen de uitwedstrijd tegen laagvlieger Eibar ging verloren.

Santiago Solari - Toto

Kan Santiago Solari Real Madrid weer op de rit krijgen?

Het lek is echter nog niet boven bij Real. Weliswaar wordt er wel meer gewonnen, maar dat gaat zelden gemakkelijk. Ook liep de ploeg nog tegen een pijnlijke 0-3 nederlaag aan tegen CSKA Moskou in de Champions League. De Koninklijke was al geplaatst voor de volgende ronde, maar helemaal lekker zal die nederlaag niet hebben gevoeld. Ander probleem is dat de mannen van Solari moeizaam tot scoren komen. Slechts 24 keer in zestien competitieduels. De goals van Ronaldo worden node gemist.

Eenvoudige halve finale

Iemand van wie verwacht werd dat hij de kar in de aanval zou trekken, is Gareth Bale. Tot aan het WK scoorde hij echter slechts zeven keer (alle competities). Maar in de halve finale tegen de Aziatisch kampioen Kashima Antlers liet de Welshman eindelijk zijn klasse zien met drie doelpunten. Daarmee plaatste Real zich eenvoudig voor de finale. De Spanjaarden kunnen voor de derde keer op rij wereldkampioen worden. Daarvoor moet het wel zien af te rekenen met een verrassende tegenstander.

Marcus Berg - Toto

Al Ain-spits Marcus Berg heeft een verleden bij FC Groningen en PSV.

Als kampioen van het gastland mocht Al Ain meedoen aan het WK. Het schakelde eerst de kampioen van Oceanië, Team Wellington, uit (na penalty’s). Daarna volgden ook Afrikaans kampioen Espérance de Tunis en in de halve finale kersvers Zuid-Amerikaans kampioen River Plate (ook na strafschoppen). Al Ain beschikt over nauwelijks bekende namen. Behalve Marcus Berg. De Zweed is oud-speler van FC Groningen en PSV en scoorde al twee keer dit toernooi.

Onze voorspelling

Real Madrid is de huizenhoge favoriet om voor derde keer op rij en de zevende keer in totaal wereldkampioen te worden. De Spanjaarden zijn op alle fronten veel beter, en moeten ondanks het matige seizoen in staat worden geacht Al Ain eenvoudig te kloppen.

Onze wedtips

Real Madrid wint met 3-0 > 7.50

Totaal aantal goals tussen 2 of 3 > 2.53

Real Madrid wint tweede helft met handicap -1 > 2.31

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.