Deze wedstrijd zou ook niet misstaan als kwart of halve finale in de Champions League. Maar beide topteams doen dat een niveau lager, in de Europa League. Lees hier de voorbeschouwing.

Arsenal – Atlético Madrid
Donderdag, 26/04/2018
21.05, Emirates Stadium

Onze wedtip: Atlético wint @ 2.83

Arsenal speelt weer een typisch Arsenal seizoen. Ondanks de aanwezigheid van enkele topspelers en het soms oogstrelende voetbal is het wisselvalligheid troef in London. De Gunners staan in de Premier League op een zesde plek met 33 (!) punten achterstand op landskampioen Manchester City. Dat betekent dat Arsenal volgend jaar wederom in de Europa League zal uitkomen tenzij het natuurlijk de Europa League wint. Dat gaat het doen zonder de langstzittende clubcoach van Europa. Arsene Wenger stond maar liefst 22 jaar voor de groep. In de poulefase eindigde Arsenal op een eerste plaats in een poule met Rode Ster Belgrado, 1. FC Köln en Bate Borisov. Daarop volgde wedstrijden in de knock-out fase tegen Östersunds FK, AC Milan en CSKA Moskou. Alle drie de ploegen werden redelijk eenvoudig aan de kant gezet. Nu treft het in de vorm van Atlético Madrid een tegenstander van een ander kaliber.

Atlético stroomde de Europa League in nadat het in de groepsfase van de Champions League verrassend genoeg op een derde plek eindigde. Dat is opzich geen schande in een poule met oa Chelsea en AS Roma. Maar gezien de historie de laatste jaren van de Madrilenen in het miljardenbal (twee finaleplaatsen in de afgelopen vijf jaar) is de uitschakeling in dat toernooi best opvallend. Op weg naar deze halve finale schakelde het met 15 goals voor en slechts vier tegen FC Kopenhagen, Lokomotiv Moskou en Sporting Lissabon uit. De ploeg van Diego Simeone is de laatste weken echter wat minder goed op dreef. Van de laatste vijf wedstrijden werd er maar eentje gewonnen, twee keer werd er gelijkgespeeld en twee keer werd er verloren.

Onze voorspelling: Atlético Madrid weet hoe het in de Europese knock-out fases voor de dag moet komen. Arsenal is nog te wisselvallig dit seizoen om dit Atlético Madrid te verslaan. Atlético wint > 2.83.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.