Als laatste van de grote vier voetbalcompetities werd afgelopen weekend ook in Italië de competitie hervat. De grote vraag de komende weken is of Lazio Juventus van de achtste landstitel op rij kan houden. De Romeinen krijgen direct een lastige uitwedstrijd voor de kiezen bij het Nederlands getinte Atalanta, de nummer vier van de Serie A.

Atalanta – Lazio
Serie A
24 juni 2020
21.45 uur, Stadio Atleti Azzurri d’Italia, Bergamo

Bekijk alle wedopties!

Dat Lazio met nog twaalf speelronden te gaan de grootste concurrent van Juventus is, mag met recht een verrassing worden genoemd. Er zullen niet veel mensen de ploeg van Simone Inzaghi vooraf als kanshebber voor de Scudetto hebben getipt. Lazio won vorig jaar dan wel de Coppa Italia, in de competitie werd het slechts achtste. Het grote wapen van I Biancocelesti dit seizoen is Ciro Immobile. De spits scoorde al 27 keer in 26 competitieduels. Immobile ligt daarmee op koers zich voor de derde keer in zijn carrière te kronen tot capocannoniere, topscorer van de Serie A. Én op koers pas als derde speler deze eeuw de grens van dertig doelpunten in één competitieseizoen te passeren.

Ciro Immobile mocht dit seizoen al 27 keer juichen na een doelpunt

Champions League-sensatie

Met Atalanta treffen Immobile en Lazio de Champions League-sensatie van dit seizoen. Nadat de debutant uit Bergamo de groepsfase had overleefd werd Valencia in de achtste finales uitgeschakeld. Over de thuiswedstrijd, die Atalanta door onder andere twee doelpunten van Hans Hateboer met 4-1 won, zou nog lang nagepraat worden. Het duel zou een groot effect hebben gehad op de verspreiding van het coronavirus in de zwaar getroffen regio. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Atalanta werd begin maart afgelast. Die wedstrijd, tegen Sassuolo, werd afgelopen weekend ingehaald. Bijna vier maanden na de ontmoeting met Valencia scoorde Atalanta met Hateboer en Marten de Roon in de basis opnieuw vier keer in het Atleti Azzuri d’Italia, en won het met 4-1.

TOTO voorspelling

Die cijfers staan niet op zich. Met 74 doelpunten is Atalanta met afstand de meest scorende ploeg van de Serie A. Tegenstander Lazio volgt met 60 treffers op de tweede plek. Koploper Juventus scoorde – met één wedstrijd meer gespeeld – 52 keer. Met de topscorer op bezoek bij de meest scorende ploeg mogen er doelpunten worden verwacht woensdagavond. Bij Atalanta komen die doorgaans van Josip Ilicic (vier treffers in de return tegen Valencia) en Duvan Zapata, die afgelopen weekend twee keer scoorde tegen Sassuolo. Ilicic ontbrak die wedstrijd vanwege een enkelblessure en is onzeker voor het treffen met Lazio. Wij zetten daarom in op doelpunten van Zapata en Immobile!

Statistieken

Meer feitjes weten over de topper tussen Atalanta en Lazio? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?