De laatste kans op een hoofdprijs voor Arsène Wenger met Arsenal. Met die gedachte moeten de Gunners er alles aan gaan doen om door te dringen tot de Europa League finale. Lees hier de voorbeschouwing.

Atlético Madrid – Arsenal
Donderdag, 03/05/2018
21.05, Wanda Metropolitano

Onze wedtip: Atletico wint @ 1.71

Vorige week leek het er op dat Arsenal met een prima uitganspositie zou gaan afreizen naar Madrid. De Engelsen stonden lange tijd met 1-0 voor door een goal van Alexandre Lacazette. Maar door een slechte verwerkte bal van Laurent Koscielny kreeg Antoine Griezmann de kans om een grote stap naar de finale te zetten, die liet de Fransman niet onbenut. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-1. Wat een prima uitganspositie is voor Atletico. Daar leek het dus lange tijd niet op. Arsenal had eigenlijk het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel. Lacazette trof nog eens de paal en was met een kopbal ook dichtbij een goal. De Madrilenen hebben het geluk gehad dat Arsenal niet uitliep naar een 2 of 3 – 0 voorsprong. Zeker toen rechtsback Sime Vrsaljko na negen minuten en negen seconden tegen de snelste tweede gele kaart in de geschiedenis van het Europa League toernooi aanliep en dus moest vertrekken.

Sinds de intrek van Atlético Madrid in het majestueuze Wanda Metropolitano verloor het slechts drie keer. Het toeval wil dat één van die drie nederlagen door een Engelse tegenstander werd toegebracht. In de Champions League was Chelsea toen met 1-2 te sterk. In het huidige Europa League seizoen is Atleti zelfs nog zonder puntverlies en zonder tegengoals.

Arsenal heeft de laatste wedstrijden wat moeilijker. Van de laatste vijf wedstrijden werd er maar één keer gewonnen. En daarnaast werd er van de laatste drie uitwedstrijden twee keer verloren. Niet hele beste cijfers voor de club uit Londen. Het is voor Wenger te hopen dat die vorm zich nu niet doorzet in Madrid. Want een afscheid met de Europa League winst zou zoveel mooier zijn.

Onze voorspelling: Atlético Madrid blijft ook zijn vierde wedstrijd dit seizoen in de Europa League ongeslagen. Atletico wint > 1.71.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.