Een heerlijk potje in La Liga. Daar neemt Atlético Madrid het zaterdagavond in het majestueuze Wanda Metropolitano op tegen koploper Barcelona. Het verschil tussen beide topploegen is slechts één punt. Wil Atleti wat gaan betekenen in de titelstrijd moet het deze wedstrijd winnen. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Atlético Madrid – Barcelona
24 november 2018
20.45 uur, Wanda Metropolitano, Madrid

WEDTIPS

Er vallen 2 of 3 goals > 1.97

Luis Suarez scoort en wint 1-0, 2-0 of 2-1 > 6.50

Atlético Madrid speelt vooralsnog een aardig seizoen, maar veel winnen doet het niet. Het is dat Barcelona en Real Madrid deze jaargang allebei al de nodige steken lieten vallen. Dat zorgt ervoor dat Atleti slechts één punt van Barcelona staat en drie punten boven Real Madrid. Zeker in uitwedstrijden heeft de Europa League-winnaar het moeilijk. Daar werden dit seizoen al twaalf punten verspeeld. In het eigen Wanda Metropolitano is het vooralsnog onverslaanbaar, daar wist alleen Eibar een punt te halen. De andere vijf wedstrijden werden gewonnen. De ploeg van trainer Diego Simeone kent in aanloop naar het duel met Barcelona met name in de defensie een hoop personele problemen. Diego Godin, Lucas Hernandez, Jose Gimenez en Stefan Savic zijn allemaal geblesseerd. Dat zal zich zeker tegen Lionel Messi en Luis Suárez laten voelen. Want in de laatste tien confrontaties tussen beide teams vonden Suárez en Messi respectievelijk zes en vijf keer het net.

Op de rit

Waar Barcelona met twee gelijke spelen en een nederlaag in september een moeizame periode kende, kreeg coach Ernesto Valverde zijn team daarna redelijk op de rit. Toch kwam daar vlak voor de interlandperiode weer een kink in de kabel. Thuis werd er voor het eerst in dertien jaar verloren van Real Betis. Ondanks de rentree in de basis van Messi werd Barca overklast door ploeg van oud-PSV’er Andres Guardado.

Geschiedenis

De historie is in het voordeel van Atlético Madrid. De topclubs troffen elkaar in Madrid 81 keer in competitieverband. Daarvan won Atletico 37 keer, 20 keer werd het gelijk en 24 maal streek Barcelona de drie punten op.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.