De geur van gras, een universeel begrip. Nog één toernooiweek en het barst los op het tennispark van Wimbledon. De spelers en speelsters hebben nog één toernooi de tijd om in vorm te raken. Lees hieronder een voorbeschouwing voor de 1e ronde van Eastbourne.

Onze voorspelling: Vasek Pospisil wint

Vandaag neemt Jiri Vesely het op tegen Vasek Pospisil. In de voorbeschouwing van vorige week kwam Pospisil voorbij in de wedstrijd tegen Dustin Brown. Hij pushte Brown tot de max, maar moest toch aan het kortste eind trekken. Hij heeft het gravelseizoen overgeslagen om zich te focussen op de snelle banen en ook het grasseizoen.

Vesely is een Tsjech die juist voor een andere route koos. Hij heeft maximale effort in zijn gravelseizoen gestoken, zijn favoriete ondergrond. Hij was een tijdje uit beeld, maar dit gravelseizoen heeft hij zich weer laten zien. Ging er elk toernooi in de 2e ronde uit, maar won de 1e ronde vrij soepel en ging er vaak in 3 sets uit tegen een speler uit de Top 25. Zijn laatste toernooi is van 2 weken geleden waar hij een challenger won op gravel die sterk bezet was. Vesely heeft nog geen wedstrijd op gras gespeeld dit seizoen.

Zoals vorige week besproken is Pospisil ook een speler die door blessures een tijd uit beeld is geweest, zeker op ATP-niveau. Dit is alweer het 3e toernooi op gras voor hem en speelde al aardig wat wedstrijden, mede door kwalificaties. Ook in Eastbourne moest hij 1 ronde kwalificatie spelen. Dat was tegen James Ward die er vrij vlotjes vanaf ging met een straight sets nederlaag.

Vesely speelt zijn 1e wedstrijd op gras en is geen grote fan van deze ondergrond. Pospisil is een liefhebber van het gras, speelde al 3 toernooien op gras en zelfs al één op dit toernooi en is dus al goed bekend met de omstandigheden.

Vasek Pospisil wint – Je krijgt 1,59 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?