De geur van gras, een universeel begrip. De komende weken gaan de spelers en speelsters op gras spelen. Medio juli wordt het grasseizoen afgesloten op het heilige gras van Wimbledon. Lees hieronder een voorbeschouwing voor de 2e ronde van Stuttgart.

Onze voorspelling: Lucas Pouille wint

Lucas Pouille beleefde zijn grote doorbraak in 2016. Hij versloeg Nadal op de US Open en won daarna het toernooi in Metz. Begin van dit jaar begon erg stroef voor hem door een blessure. Door het toernooi van Marseille kwam hij weer in vorm door de halve finale te halen. Op Roland Garros moest hij het onderspit delven tegen Albert Ramos, wat geen schande is. Zeker niet in 5 sets.

Jan Lennard Struff is een hardhitter uit Duitsland. Een speler die met zijn 27 jaar al erg ervaren is maar zelden de top 50 heeft gehaald. Vaak laat hij nog zijn gezicht zien in de Challengers. Tsja, als je op die leeftijd nog in dat circuit rond moet lopen. In de 1e ronde trof hij een andere hardhitter in Lukas Lacko. Struff won in straight sets, maar sloeg in de 1e set maar 33% van zijn 1e service in. Dit klom naar 55% in de 2e set, maar voor een hardhitter toch echt beroerde cijfers. Dit had aardig wat breakpunten tot gevolg, die hij knap weg speelde.

Pouille is door zijn geplaatste status nog niet in actie gekomen. Vorig jaar op Wimbledon kwam hij al een aantal hardhitters tegen op het heilige gras. Copil, Young, Del Potro en Tomic allemaal mannen met een goede service die hij aan de zegekar bondt. Struff heeft de laatste jaren een matig resultaat laten zien op gras. Het behalen van de 2e ronde is al een goede prestatie als je naar zijn laatste grasseizoenen kijkt.

Pouille is de veel betere speler. Ik verwacht niet dat Struff ineens een veel hoger servicepercentage gaat slaan dan de vorige ronde. Pouille gaat daar van profiteren met zijn returns. Dit wordt een overwinning voor de Fransman.

Lucas Pouille wint – Je krijgt 1,50 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?