Het duel tussen AZ en Feyenoord is de absolute topper van het Eredivisieweekend. De Alkmaarders zijn de nummer twee van de ranglijst, en doen volop mee voor de landstitel. De Rotterdammers zijn onder Dick Advocaat weer helemaal opgekrabbeld door tien wedstrijden op rij niet te verliezen, met een derde plek als gevolg. Wat kunnen we van deze kraker verwachten? En welke wedtips hebben we voor je? Lees snel verder!

AZ – Feyenoord
Eredivisie
9 februari 2020
14.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

Bekijk alle wedopties!

AZ en Feyenoord zijn twee clubs waar een positieve sfeer rondom hangt. Ondanks nederlagen in december en januari heeft de ploeg van trainer Arne Slot koploper Ajax nog altijd scherp in het vizier. De achterstand op de landskampioen is met drie punten overbrugbaar. Gezien de matige vorm waarin Ajax verkeert, is het zeker niet ondenkbaar dat er in Amsterdam punten worden gemorst. Het onderlinge duel op 1 maart kans weleens doorslaggevend worden in de titelstrijd.

Dick Advocaat - TOTO

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft de laatste weken genoeg reden tot lachen.

Nieuwe spits

Ook in De Kuip zien we lachende gezichten. Met Jaap Stam aan het roer was Feyenoord na de 4-0 nederlaag tegen Ajax afgezakt naar een twaalfde plek. Onder diens opvolger Advocaat is de weg omhoog duidelijk ingezet. Sinds de entree van de 72-jarige oefenmeester verloor Feyenoord nog geen wedstrijd; acht zeges en twee gelijke spelen. En in het toernooi om de TOTO KNVB Beker is na twee overwinningen de kwartfinale bereikt. Ondanks de goede resultaten bleef de roep om versterkingen aanhouden. Vooral voorin ontbeerde het Feyenoord aan een extra spits naast Nicolai Jørgensen. Vorige maand werd die spits dan eindelijk aangetrokken in de vorm van Slowaaks international Róbert Bozenik. Daarnaast versterkte de club zich nog met middenvelder Oguzhan Özyakup. De in Nederland geboren Turk liet tegen FC Emmen (3-0) direct een goede indruk achter mede dankzij een doelpunt.

Winst op top-3

Kan Feyenoord met de nieuwelingen nog een gooi doen naar de tweede plek? Daarvoor is een overwinning zondag wel vereist, want het gat met AZ is nu zeven punten. Maar dat gaat een flinke opgave worden. De Noord-Hollanders doen het dit seizoen namelijk uitstekend tegen de traditionele top-3. Tegen Feyenoord, PSV en Ajax zegevierde AZ met respectievelijk 0-3, 0-4 en 1-0. En juist tegen die topploegen wist AZ het in het recente verleden vaak niet te bolwerken. De kunst is dat de club de komende maanden geen punten verspeelt tegen de ‘kleintjes’. Zolang de Alkmaarders hun normale niveau halen, het supertrio in de aanval (Idrissi-Boadu-Stengs) er nog wat goals bijmaakt én er geen blessures vallen, mag dat geen probleem zijn.

Oussama Idrissi - TOTO

Met twee goals had Oussama Idrissi een belangrijk aandeel in de 4-0 zege op RKC van vorig weekend.

Voorspelling TOTO

Wij verwachten niet dat Feyenoord de goede reeks gaat doorzetten. AZ heeft een ingespeeld team, waar het bij Feyenoord nog de vraag is of de puzzelstukjes ook tegen een grote club in elkaar vallen. Bovendien geniet de nummer twee van de Eredivisie het thuisvoordeel. Wij voorspellen een kleine overwinning voor AZ.

Onze wedtips

AZ wint met handicap -1 > 2.75

Boadu en Idrissi scoren > 4.75

AZ wint en beide teams scoren > 2.85

Statistieken

Meer weten over de geschiedenis tussen AZ en Feyenoord? Of wil je andere statistieken van beide clubs bekijken? Dat kan HIER!

Programma Eredivisie Stand Eredivisie

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?