AZ is woensdag de eerste eredivisieclub die dit seizoen in actie komt in een officieel duel. In het eigen AFAS Stadion nemen de Alkmaarders het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen Viktoria Plzen. Is AZ na een moeizame voorbereiding bij machte de Tsjechische nummer twee te kloppen?

AZ – Viktoria Plzen
Voorronde Champions League
26 augustus 2020
16.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

Bekijk alle wedopties!

Het zal in ieder geval in deze wedstrijd moeten gebeuren voor AZ. Vanwege de overvolle kalender na de coronacrisis zijn ook de voorrondes van de Europese toernooien teruggebracht naar één knock-out wedstrijd. AZ tankte weinig vertrouwen in aanloop naar de eerste serieuze krachtmeting. Zes oefenwedstrijden speelde het en slechts één keer werd er gewonnen, met 2-1 van Lille. Van de andere vijf duels verloor AZ er vier en scoorde het alleen in de laatste testcase. Tegen eerstedivisionist Telstar kwamen de Alkmaarders niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Coronagevallen

Al die wedstrijden werden zonder Calvin Stengs gespeeld. De middenvelder liep in de eerste week van de voorbereiding een spierblessure op. Stengs traint inmiddels wel weer mee en Slot verwacht de international in te kunnen zetten tegen Viktoria Plzen. Ook de Tsjechen kennen allesbehalve een probleemloze voorbereiding, al heeft dat een andere oorzaak. In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van afgelopen weekend (3-1 winst op Opava) kreeg Plzen te maken met twee coronagevallen binnen de club. Deze zorgen ervoor dat de Tsjechen in volledig isolement toeleven naar de wedstrijd tegen AZ. Om het besmettingsgevaar te beperken reist Plzen pas op het allerlaatste moment naar Alkmaar af.

Voorspelling TOTO

AZ speelt thuis en heeft een op papier betere selectie dan Viktoria Plzen. Maar na de zeer matige voorbereiding zullen de spelers van Slot niet overlopen van vertrouwen. De voorbereiding van de Tsjechen mag dan verstoord zijn, ze begonnen afgelopen weekend wel gewoon met een zege aan de competitie. AZ zal aan de bak moeten. Wij verwachten een moeizame overwinning voor de Alkmaarders.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?