Als Atlético Madrid nog volop wil meestrijden om de Spaanse titel moet het winnen op bezoek bij Barcelona. Lees hier de voorbeschouwing.

Barcelona – Atlético Madrid
Zondag, 04/03/2018
16.15, Camp Nou

Barça wint met handicap 0-1 @ 2.53

Nummer één Barcelona staat zeven punten voor op nummer twee Atlético Madrid. Nu treffen de Spaanse grootmachten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. In de eerdere ontmoeting werd het 1-1. Toen stonden de Madrilenen lang op een 1-0 voorsprong maar in de 82e minuut was het toch Barcelona die via Luis Suarez de gelijkmaker scoorde. Barcelona verloor dit seizoen nog maar één duel. In de Spaanse beker verloor het op bezoek bij Espanyol met 1-0. In de competitie en Champions League is het ongeslagen. En dan te bedenken dat het eigenlijk nog geen enkel duel op volle oorlogssterkte kon aantreden. Ousmane Dembélé en Nelson Semedo zijn beide een tijd geblesseerd geweest. Daarnaast stond winterse aankoop Philippe Coutinho ook nog niet altijd in de basisformatie. Het ziet er dus goed uit voor de ploeg  van Ernesto Valverde. Zeker met een Lionel Messi die de laatste weken weer in bloedvorm is. Zijn huidige cijfers zijn 22 goals en 12 assists in 25 duel. Daarmee staat hij bovenaan de topscorers- en assistlijst in Spanje.

Atlético speelt een redelijk seizoen. In de competitie staat het op een eerder vermelde tweede plek. Dat is niet slecht, zeker niet als je bedenkt dat ze met een wedstrijd minder te hebben gespeeld zeven punten voor staan op de grote broer uit de stad; Real Madrid. Maar in de Champions League haalde het niet de knock out fase. En dat doet de voormalig tweevoudig finalist pijn en zal zijn litteken hebben op dit seizoen. Afgelopen week vertrokken er verrassend genoeg twee spelers bij Atletico. Nicolas Gaitan en Yannick Carrasco zoeken hun heil in de Chinese competitie. Waarbij die laatste toch wel opvallend is omdat de Belgisch international vaak genoeg een basisplek had en met zijn spel voor veel dreiging zorgde. Atlético presteert dit seizoen in uitwedstrijden uiterst sterk, er werd slechts eenmaal verloren (red. ook van Espanyol), negen keer won Atleti en vier keer werd het gelijk.

In de historie speelde Spaanse topteams 80 keer eerder tegen elkaar in Barcelona. 48 keer won Barcelona, 19 keer werd het gelijk en 13 keer won Atlético Madrid.

Onze voorspelling: Barcelona is thuis ijzersterk en wil de titelstrijd definitief beslissen om de focus volledig op het winnen van de Champions League te kunnen leggen: Barça wint met handicap 0-1 > 2.53.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.