Als het affiche voor de Champions League-finale Barcelona – Bayern München was geweest, had je geen enkele voetballiefhebber horen klagen. Maar ‘helaas’ treffen deze clubs elkaar al in de kwartfinale. Gezien de uitstekende vorm waar Bayern al maanden in verkeert, mogen we hen gerust als favoriet aanwijzen. Een team waarin Lionel Messi speelt, kan echter nooit onderschat worden.

Barcelona – Bayern München
Kwartfinale Champions League
14 augustus 2020
21.00 uur, Estádio da Luz, Lissabon

Bekijk alle wedopties!

Je zou het bijna vergeten, maar Bayern München stond op 14 december nog op de zevende (!) plek in de Bundesliga. Het bleek sein voor de Rekordmeister er een paar tandjes bij te zetten. Onder Hans-Dieter Flick, die in november het stokje overnam van Niko Kovac, begon Bayern een geweldige reeks. Sindsdien werden alle wedstrijden in alle competities gewonnen (23), op een gelijkspel tegen RB Leipzig na. Het resulteerde in de achtste landstitel op rij en winst van de DFB Pokal. Als ook de Champions League wordt gewonnen, kan Bayern de ‘treble’ pakken. Dat zou na 2013 de tweede keer in de clubgeschiedenis zijn.

Arjen Robben - TOTO

In 2013 won Bayern München voor het laatst de Champions League door een late treffer van Arjen Robben.

Tweede jeugd Müller

Het succes mag voor een groot gedeelte op het conto van Robert Lewandowski geschreven worden. De Poolse spits kroonde zich met 34 goals voor de vijfde keer in zijn carrière tot topscorer van de Bundesliga. Er moet ook iemand zijn die de goals voorbereidt. En dat deed Thomas Müller aan de lopende band. Hij was eigenlijk al afgeschreven, maar vond zijn vorm onder Flick weer helemaal terug. In alle competities wist Müller 25 keer een assist af te leveren. En laten we Serge Gnabry niet vergeten; twintig doelpunten en dertien assists.

Zware dobber

Zoals we eerder vertelden, beleeft Barcelona niet het beste seizoen. Vanwege matige prestaties moest trainer Ernesto Valderde het veld ruimen ten faveure van Quique Setién. Onder hem ging het niet veel beter. Na de coronapauze verspeelde Barça zelfs een voorsprong op nummer twee Real Madrid in La Liga. De Koninklijke ging vervolgens met de titel aan de haal. Om het niet als een verloren seizoen te beschouwen, moet de vijfvoudig Champions League/Europa Cup 1-winnaar (evenveel als Bayern) deze editie winnen. Dat gaat nog een zware dobber worden. Want mochten de Duitsers worden verslagen, wacht in de halve finale mogelijk Manchester City. Kan Messi zijn teamgenoten, waaronder Frenkie de Jong, nog een keer inspireren tot grootste daden?

Frenkie de Jong - TOTO

Na twee maanden blessureleed maakte Frenkie de Jong in de achtste finale tegen Napoli zijn rentree in de basis.

Voorspelling TOTO

We kunnen er kort over zijn. Bayern is in onze ogen de grote favoriet. Kijk ook maar eens hoe de Zuid-Duitsers dit seizoen al huis hielden in de Champions League: 2-7 bij Tottenham Hotspur in de groepsfase en Chelsea ging er in de achtste finale genadeloos af met 0-3 en 4-1. De optredens van Barcelona in het miljardenbal waren vaak niet overtuigend. De zeges werden met minieme marges binnen gehaald. Alles afwegend gaat Bayern eenvoudig de halve finale bereiken.

TOTO wedtips

Bayern wint > 1.97

Lewandowski scoort, wint en beide teams scoren > 4.30

Beide teams scoren en geen gelijkspel > 2.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?