Er staat direct een kraker van formaat op het programma in de eerste speelronde van de Champions League. Lees hier de voorbeschouwing.

FC Barcelona – Juventus
12 september 2017
20:45, Camp Nou

Gelijkspel @ 3,80

Twee teams die de laatste jaren vaak ver komen in het miljoenenbal treffen elkaar in Camp Nou. Barcelona wist de afgelopen tien seizoenen altijd de kwart- of halve finale te halen. Waarbij het in 2015 voor het laatste won. Juventus speelde in de laatste drie jaar, twee keer een Champions League finale. Daarin verloor het respectievelijk van Barcelona en Real Madrid. Beide teams stonden in de historie 12 keer tegenover elkaar. Vier keer won Barcelona, drie keer werd het gelijk en vijf keer won Juventus.

In aanloop naar het eerste Champions League duel kende Barca een prima generale. In het eigen Camp Nou kwam stadgenoot Espanyol op bezoek. Aan de hand van Lionel Messi (hattrick) overklaste zij Espanyol met maar liefst 5-0. De meest belangrijke aankoop van deze zomer stond nog niet in de basis, maar liet zich wel met een assist zien. Ousmane Dembélé moet het verlies van Neymar zien op te vangen en zal vermoedelijk aan de aftrap staan tegen Juventus. Dat zal ten koste gaan van Gerard Deulofeu. Vorig seizoen begon Barcelona overigens voortvarend aan hun Champions League avontuur. Toen werd Celtic, weliswaar van een iets andere orde in vergelijking met Juventus, met 7-0 weggespeeld.

De kans dat Juventus gaat winnen in Barcelona wordt met een quotering van 4,90 als klein geacht. Toch zijn de statistieken in evenwicht; van de vijf ontmoetingen in de historie in Camp Nou wonnen beide teams twee keer, één keer werd het gelijk. Juventus speelde in aanloop naar deze wedstrijd een gemakkelijke thuiswedstrijd tegen Chievo Verona. Het won met 3-0. Ondanks dat basiskrachten  Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli en Paulo Dybala op de bank begonnen.

Onze voorspelling: Gelijkspel. Barcelona heeft nog niet de vorm om een team als Juventus thuis makkelijk opzij te zetten. De Turijnse verdedigingskracht zal het de ‘nieuwe’ aanval van Barca heel erg moeilijk gaan maken. Tot slot, beide teams gaan in zo een eerste wedstrijd weinig risico nemen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.