Er moet een klein wonder gebeuren wil Bayern München de achtste landstitel op rij nog mislopen. Met vijf speelrondes te gaan, genieten de zuid-Duitsers een voorsprong van zeven punten op nummer twee Borussia Dortmund. Toch zal de vlag nog niet uitgaan, want Bayern treft de komende week twee clubs die dit seizoen al vaak indruk hebben gemaakt: Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. Tegen laatstgenoemde treedt de Rekordmeister zaterdag aan. Een vooruitblik.

Bayer Leverkusen – Bayern München
Bundesliga
6 juni 2020
15.30 uur, BayArena, Leverkusen

Bekijk alle wedopties!

Bayer Leverkusen is een van de blikvangers van dit seizoen. Onder leiding van trainer Peter Bosz laat de ploeg attractief spel zien, wat meestal ook gepaard gaat met goede resultaten. Zo is Leverkusen nog volop in de race voor Champions League-voetbal komend seizoen, en zou het Dortmund zelfs van de tweede plek kunnen stoten (achterstand nu vier punten). Daarnaast lonkt de bekerfinale en hoopt de club nog verder te komen dan de kwartfinale van de Europa League. Dat heeft het allemaal voor een groot gedeelte te danken aan Kai Havertz. De jonge Duitser (20) is dé revelatie van de competitie sinds de herstart met vijf goals. Havertz staat in de belangstelling van de nodige Europese topclubs. Het geluk voor Leverkusen is dat er door de coronacrisis waarschijnlijk geen grote bedragen voor spelers neergelegd gaan worden, waardoor Havertz waarschijnlijk ook volgend seizoen nog in de BayArena speelt.

Kai Havertz - TOTO

Kai Havertz scoorde dit seizoen al elf keer en gaf vijf assists.

Sterren-aanval

Een van de clubs die naar Havertz’ diensten zou lonken, is Bayern. Alhoewel het een terechte vraag is of hij wel nodig is. Want de koploper heeft al een voorhoede om van te watertanden met sterren als Robert Lewandowski, Serge Gnabry en de weer helemaal opgeleefde Thomas Müller. Bij de herstart van de Bundesliga waren er nog twijfels of Bayern zich weer tot landskampioen ging kronen. Dortmund stond namelijk op slechts vier punten en liet uitstekend voetbal zien. Met ook nog eens een onderlinge confrontatie op het programma kon het zomaar een spannend slot worden. Niets bleek minder waar. Bayern was uit bij Dortmund met 0-1 te sterk. Daarmee liep de voorsprong van de koploper weer uit naar zeven punten. Het is nu een kwestie van tijd voordat Bayern de schaal weer omhoog mag houden.

Voorspelling TOTO

Of kan daar nog een stokje voor gestoken worden? Bijvoorbeeld door een overwinning van Leverkusen zaterdagmiddag? Op een goede dag zou Leverkusen Bayern best eens kunnen verslaan. Maar de formatie van Bosz heeft het ook in zich om door het ijs te zakken, zoals vorige week gebeurde tegen VfL Wolfsburg (1-4 nederlaag). En aangezien de koploper in bloedvorm steekt, verwachten wij een vrij eenvoudige zege voor Bayern.

Statistieken

Wil je meer feiten en cijfers weten over Leverkusen – Bayern? Die kun je HIER checken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?