Er is nog niks beslist bij Bayern München – Liverpool. Op Anfield kwamen beide teams niet tot scoren, dus we kunnen hopelijk een open wedstrijd verwachten. Maar wie is de favoriet? Op basis van het thuisvoordeel en de vorm van de laatste weken heeft Bayern de beste papieren. Maar Liverpool mag zeker niet worden onderschat, met name vanwege de voorhoede, die tot een van de besten van de wereld behoort.

Bayern München – Liverpool
13 maart 2019
21.00 uur, Allianz Arena, München

Waar zet jij op in?

 

Dat er niet werd gescoord in de heenwedstrijd was een klein wonder. Met name Liverpool kreeg een aantal grote kansen, die er maar niet in wilden. Zo waren Mo Salah en Sadio Mané dichtbij een treffer. Na rust kreeg Bayern iets meer grip op het duel zonder zelf voor veel gevaar te zorgen. Zo bleef het dus bij 0-0. Een stand waar vooral de Duitsers niet over te klagen hadden.

Mohamed Salah - Toto

Op Anfield miste Mo Salah een aantal kansen tegen Bayern München.

Inmiddels ligt die wedstrijd al een kleine maand achter ons. In de tussentijd kwam Liverpool vier keer in actie, Bayern drie keer. Beide clubs bleven in die periode ongeslagen. Maar de Rekordmeister liet een beduidend betere indruk achter. Bayern won drie maal, waarvan de laatste twee met de indrukwekkende uitslagen; 1-5 tegen Borussia Mönchengladbach en 6-0 tegen Wolfsburg. Inmiddels heeft de ploeg van trainer Niko Kovac de achterstand op Bundesliga-koploper Borussia Dortmund goedgemaakt. Allebei hebben ze nu 57 punten. Liverpool liep juist averij op in de titelrace. Tegen Manchester United (0-0) en Everton (ook 0-0) lieten The Reds punten liggen, waardoor Manchester City langszij is gekomen en nu één punt meer heeft dan Liverpool. De formatie van Jürgen Klopp heeft het dus niet meer in eigen hand om voor het eerst sinds 1990 Engels kampioen te worden. De generale voor Bayern-uit geeft de Liverpool-fan wel wat hoop. Burnley werd op Anfield met 4-2 verslagen. Aanvallers Robert Firmino en Mané toonden hun goede vorm door allebei twee goals voor hun rekening te nemen. De Duitse defensie is dus gewaarschuwd.

Robert Lewandowski - Toto

Robert Lewandowski is dit seizoen topscorer van de Champions League met acht goals.

Ook Bayern heeft een spits in huis die flink op dreef is. Robert Lewandowski scoorde vier keer in de laatste twee wedstrijden. Ondanks dat Virgil van Dijk bij Liverpool ontbrak in de heenwedstrijd wegens een schorsing, wist Lewandowski toen niet echt gevaarlijk te worden. Nu is de Nederlands international terug, en wordt het voor de Champions League-topscorer misschien nog wel lastiger om te scoren. Met Van Dijk in de gelederen, kan Klopp zijn sterkste spelers opstellen. Dat geldt niet voor zijn collega Kovac. De Kroatische oefenmeester mist Arjen Robben door een blessure en Joshua Kimmich en Thomas Müller wegens een schorsing.

Onze voorspelling

Doordat Bayern niet op volle kracht kan aantreden en Liverpool wel, is onze voorspelling dat The Reds de kwartfinale bereiken. Dat gebeurt niet door een overwinning, maar een gelijkspel. Want de uitgoals tellen uiteraard dubbel.

Onze wedtips

Liverpool kwalificeert zich voor kwartfinale > 1.95

Mané scoort eerste of laatste goal > 3.80

Het wordt een gelijkspel met minder dan 4,5 goals > 3.30

Statistieken

Meer feitjes weten over Bayern München – Liverpool? Check ze HIER!

Programma CL

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.