Twee ploegen die al zeker zijn van de knock-out fase. Desalniettemin een prachtig affiche. Lees hier de voorbeschouwing.

Bayern München – Paris Saint-Germain
05/12/2017
20.45, Allianz Arena

Bayern wint @ 2,40

Bayern München speelt dit seizoen wat minder dominant dan je zou verwachten van de Duitse grootmacht. Wedstrijden worden moeizamer gewonnen en in de Bundesliga verloor het al twee keer en speelde het twee keer gelijk. Maar omdat de concurrentie ook veel punten verliest staat het als nummer één toch al zes punten voor. In de Champions League verloor het eenmaal van Paris Saint-Germain. 3-0 was toen de eindstand en Bayern was eigenlijk kansloos in die wedstrijd. Het werd overklast door een dominerend en druk zettend PSG. Het spel waar de Duitsers ook enige tijd om bekend stonden. Sinds het ontslag van Ancelotti (de donderdag na de wedstrijd tegen PSG) zijn de resultaten in ieder geval wel wat beter. Van de twaalf wedstrijd met Heynckes aan het roer werden er namelijk tien gewonnen.

Tegenstander Paris Saint-Germain speelt vooralsnog een heel sterk seizoen. In 22 wedstrijden die dit seizoen werden gespeeld verloor het slechts één keer. Dat was afgelopen weekend tegen Strasbourg met 2-1. Daarnaast speelde het twee keer gelijk. In de Champions League wonnen de Parijzenaren al hun wedstrijden met een doelpuntengemiddelde van 4.8. Ondanks dat PSG al bijna zeker is van de eerste plaats in de poule zullen de eergevoelens tegen een topploeg als Bayern altijd meespelen.

Onze voorspelling: Beide ploegen zijn al geplaatst maar Bayern heeft naar aanleiding van de eerste wedstrijd nog een appeltje te schillen met Paris Saint-Germain en gaat voor de groepswinst. Bayern wint > 2,40.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.