Zaterdag is het weer tijd voor De Kohlenpott-derby, het meest beladen duel uit de Duitse competitie. Borussia Dortmund ontvangt eeuwige rivaal Schalke 04, een wedstrijd waar elke voetbalfanaat normaal gezien graag even voor gaat zitten, al lijkt het dit jaar een derby in mineur te gaan worden. Beide ploegen zullen dan wel aantreden met evenveel sterren boven het logo, het verschil in kwaliteit is dit seizoen immens. Terwijl Die Schwarzgelben bezig zijn aan een sterk jaar en nog steeds zicht hebben op de landstitel, ploeteren Die Königsblauen al een hele tijd onderaan de ranglijst.  

Borussia Dortmund – Schalke 04
Bundesliga
27 april 2019
15.30 uur, Signal Iduna Park, Dortmund

Bekijk hier alle wedopties!

Leger zonder wapens

Een leger zonder wapens, zo kan je Schalke 04 dit seizoen het best omschrijven. Terwijl de aanvallers slechts moeizaam de weg naar het doel weten te vinden, is de verdediging van Die Knappen dit jaar zo lek als een mandje. Dat de Italiaanse middenvelder Daniel Caligiuri met slechts vijf doelpunten de huidige topschutter van de club is, is veelzeggend over hun huidige vorm. Ook de verdediging van de ploeg uit Gelsenkirchen laat veel te wensen over. Slechts vijf wedstrijden slaagden ze er in om het doel schoon te houden, en in de overige 25 duels moest de doelman zich maar liefst 52 keer gewonnen geven. Van de dertien competitiewedstrijden die de mannen van trainer Huub Stevens na de winterstop speelden, konden ze slechts twee keer de drie punten over de streep trekken. Daarnaast was er in april ook het pijnlijke einde van hun Champions League-avontuur, want in de achtste finales van het kampioenenbal werd het zowel in eigen huis als in de return van de mat gespeeld door Manchester City, onder leiding van voormalig Schalke-speler Leroy Sané. De spelers likken hun wonden, en voor de supporters van Die Königsblauen kan het seizoen niet snel genoeg voorbij zijn.

Head to Head Dortmund - Schalke

Herboren Dortmund

Hoewel de titelambities van Borussia Dortmund na de 5-0 nederlaag tegen de concurrent uit München een flinke knauw gekregen hadden, geven Die Borussen de strijd om de negende landstitel nog niet op. De misstap sloeg de mannen van coach Lucien Favre niet uit hun lood, en de volgende twee wedstrijden van de kampioen uit 2012 werden gewoon weer gewonnen. Na een mindere periode in het begin van dit kalenderjaar, waarin de koppositie uit handen gegeven werd, lijken Marco Reus en zijn kompanen opnieuw naar hun beste vorm toe te groeien. Met de recente glansprestaties van seizoensrevelatie Jadon Sancho, die in de voorbije twee wedstrijden alweer drie keer de doelman wist te passeren, zijn de mannen uit Dortmund klaar om Bayern München met nog zes speeldagen te gaan het vuur aan de schenen te leggen. Gesteund door de mythische ‘Gelbe Wand’ mag de wedstrijd tegen eeuwige rivaal Schalke 04 dan ook geen enkel probleem opleveren.

Gelbe Wand - Toto

De fameuze Gelbe Wand van Borussia Dortmund.

Onze voorspelling

Schalke 04 is aan een dramatisch seizoen bezig, en wij verwachten niet dat de blauwhemden een vuist kunnen maken tegen een wervelend Dortmund. De spitsen van de bezoekers missen voldoende kwaliteit om het blok van de thuisploeg te ontwrichten, terwijl de aanval van Die Schwarzgelben in staat is om zowat elke verdediging in Duitsland in verlegenheid te brengen. Wij verwachten niet dat een futloos Schalke een groot obstakel zal vormen voor Borussia Dortmund in de strijd om de titel. Een doelpuntrijke overwinning voor de thuisploeg dus.

Onze wedtips

Jadon Sancho scoort > 2.15

Dortmund wint zonder tegendoelpunt > 2.40

Reus en Sancho scoren > 3.90

Statistieken

Meer feitjes weten over Dortmund – Schalke? Klik dan HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.