Ook na de eerste speelronde na de corona-onderbreking blijft het ongekend spannend bovenin de Bundesliga. Met nog acht speelronden te gaan staat de top-5 van de ranglijst binnen acht punten. Zaterdag staan met Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen de nummers drie en vijf tegenover elkaar. TOTO Extra blikt vooruit naar deze topper!

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen
Bundesliga
23 mei 2020
15.30 uur, Borussia-Park, Mönchengladbach

Bekijk alle wedopties!

Bayer Leverkusen boekte een makkelijke overwinning bij de herstart. Op bezoek bij Werder Bremen kwam de ploeg van trainer Peter Bosz nauwelijks in problemen en won het met 4-1. Niet voor het eerst dit seizoen was Kai Havertz de grote man bij Leverkusen. De middenvelder werd door Bosz opnieuw in de spits geposteerd en scoorde in die rol twee keer. Ook Moussa Diaby en Karim Bellarabi beleefden een plezierige avond. Beide aanvallers leverden twee assists. Ondanks de overwinning bleef Leverkusen vijfde op de ranglijst, maar zag het door puntenverlies van RB Leipzig de achterstand op de vierde plaats slinken tot één punt. In Duitsland plaatst de top-4 van de ranglijst zich rechtstreeks voor de Champions League.

Kai-Havertz

Kai Havertz scoort tegen Werder Bremen op aangeven van Moussa Diaby de 0-1

Eerste landstitel sinds 1977

Ook voor Borussia Mönchengladbach verliep de hervatting voorspoedig. Uit bij Eintracht Frankfurt schoot Borussia uit de startblokken en stond het na zeven minuten spelen al 0-2 door doelpunten van Alassane Pléa en Marcus Thuram. Het werd uiteindelijk 1-3, waardoor de ploeg van trainer Marco Rose nu de nummer drie van Duitsland is. Hoewel de achterstand op koploper Bayern München slechts zes punten is, en de eerste landstitel sinds 1977 tot de mogelijkheden behoort, zal in Mönchengladbach toch vooral het veiligstellen van een plek in de top-4 centraal staan. Komende zaterdag kan Borussia daarin een belangrijke slag slaan. Bij winst op Bayer Leverkusen vergroten Die Fohlen het gat met de vijfde positie tot vijf punten.

Borussia-Mönchengladbach

Op bezoek bij Eintracht Frankfurt kon Borussia Mönchengladbach binnen zeven minuten twee keer juichen

Voorspelling TOTO

Op papier ontlopen Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen elkaar weinig. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten en ook het doelsaldo is nagenoeg gelijk. In november won Mönchengladbach met minimaal verschil in Leverkusen (1-2) en de verwachting is dat ook de return een gelijk opgaande strijd zal worden. Voor de onderbreking was Leverkusen, met onder andere een overwinning op Borussia Dortmund, de ploeg in vorm. De ploeg van Bosz verloor na de winterstop slechts één keer. Tegen Werder Bremen liet Leverkusen na een stroef begin zien dat het die vorm niet verloren is. Wij zetten in op een kleine overwinning voor de bezoekers.

Waar wordt de Bundesliga uitgezonden?

FOX Sports heeft in Nederland de exclusieve rechten voor de Bundesliga. Daarvoor is normaal gesproken een FOX Sports International- of FOX Sports Compleet-abonnement voor nodig. Omdat er de komende maanden in Nederland niet wordt gevoetbald, wordt het restant van de Bundesliga grotendeels op FOX Sports 1 (onderdeel van het Eredivisie-abonnement) uitgezonden. Bij sommige aanbieders zit die zender zelfs in het basispakket, waardoor je gratis naar de Bundesliga kunt kijken, dus ook naar Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?