Op Tweede Kerstdag lekker uitbuiken van het uitgebreide diner van de dag ervoor? Niet voor de voetballers in Engeland. Traditiegetrouw wordt er daar op ‘Boxing Day’ gewoon lekker gevoetbald. Ook in de Italiaanse Serie A staat er een volledige speelronde op het programma. Toto Extra blikt vooruit op enkele interessante duels tijdens Boxing Day.

Liverpool – Newcastle United
16.00 uur, Anfield, Liverpool

Blijft Liverpool ongeslagen?

 

In de Premier League geen echte topduels op Boxing Day. Maar in Engeland kunnen de traditionele grote clubs het ook zomaar moeilijk hebben met de ‘kleintjes’. Koploper Liverpool krijgt zo’n club op bezoek; Newcastle United, de nummer vijftien van de ranglijst. The Reds zijn bezig aan een ijzersterk seizoen. Het heeft als enige club nog geen wedstrijd verloren. Bovendien zag Liverpool het gat met nummer twee Manchester City afgelopen weekend oplopen tot vier punten door een nederlaag van The Citizens tegen Crystal Palace. Alles en iedereen op Anfield hunkert naar een landstitel. De laatste keer dat Liverpool zich de beste van Engeland mocht noemen, was alweer in 1990 (!). Voor Liverpool staat er nu een hele belangrijke reeks op het programma. Na Newcastle speelt de koploper respectievelijk tegen Arsenal en Manchester City. Komt de formatie van trainer Jurgen Klopp hier ongeschonden uit, dan is het echt een serieuze titelkandidaat. Puntenverlies tegen Newcastle ligt niet in de lijn der verwachting. The Magpies begonnen dit jaar uiterst beroerd; pas op 3 november werd er voor het eerst gewonnen. Met zeventien punten uit achttien duels is Newcastle wel enigszins uit het dal gekropen, maar Liverpool is nog een maatje te groot. Opvallende statistiek: in eigen huis heeft Liverpool in hun laatste 23 ontmoetingen met Newcastle niet verloren.

Wedtips

Salah scoort en wint met 2-0, 2-1 of 3-1 > 5.00

Liverpool wint met handicap -2 > 2.21

Virgil van Dijk - Toto

Virgil van Dijk was vrijdag belangrijk voor Liverpool door de 0-2 te scoren tegen Wolverhampton Wanderers.

Leicester City – Manchester City
16.00 uur, King Power Stadium, Leicester

Bekijk alle weddenschappen voor deze wedstrijd!

 

Een confrontatie tussen de Engels kampioen van 2016 en de regerend kampioen. Op voorhand zou dit een niet al te lastige wedstrijd moeten zijn voor Manchester City. Maar de nummer twee van de ranglijst beleeft tot nu toe geen goede decembermaand. Op 8 december verloor het haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen Chelsea. En afgelopen weekend volgde daar de verrassende thuisnederlaag tegen Crystal Palace. En Manchester City nam het ruim een week geleden al op tegen Leicester City, toen in de League Cup. De landskampioen kreeg Leicester pas na penalty’s over de knie. Weliswaar deden niet alle topspelers mee, maar zwak was het team zeker niet met mannen als Kevin de Bruyne, Sergio Aguero en Riyad Mahrez. City zit dus duidelijk in een mindere fase. Leicester niet, want het won zaterdag knap met 0-1 bij Chelsea. Een puntje voor de kampioen van 2016 moet de mogelijk zijn, zeker in eigen huis.

Wedtips

Gelijkspel > 5.00

Vardy scoort > 3.05

Sergio Aguero Manchester City - Toto

Kan Sergio Agüero na ruim anderhalve maand weer scoren in competitieverband voor Manchester City?

Internazionale – Napoli
20.30 uur, Giuseppe Meazza, Milaan

Blijft Napoli in spoor van Juve?

 

Hét affiche op Tweede Kerstdag in Italië is de wedstrijd tussen nummer drie Inter Milan en nummer twee Napoli. Vooral voor laatstgenoemde club een belangrijke duel om de achterstand op koploper Juventus niet verder op te laten lopen. Voorafgaand aan deze speelronde bedroeg het gat tussen beiden acht punten. Voor Napoli dus een ‘must-win’ wil het de titeldroom in leven houden. Azzurri heeft de achterstand op De Oude Dame vooral oplopen aan het begin van de competitie door nederlagen tegen datzelfde Juventus en Sampdoria. Maar ook twee gelijke spelen tegen AS Roma en Chievo hebben daar aan bijgedragen. Heel Napoli smacht naar een nieuwe landstitel. Net als Liverpool in Engeland won het voor het laatst de Serie A in 1990. Maar Inter verslaan, zal niet zo makkelijk zijn. De club van Stefan de Vrij staat inmiddels al zestien punten achter Juventus, maar doet het in thuiswedstrijden prima. In eigen huis verloor Inter negen keer op rij niet. Het kan dus weleens een ‘close match’ worden in Milaan.

Wedtips

Gelijkspel > 3.35

Totaal aantal goals 2 of 3 > 2.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.