Twee heerlijke potjes op de woensdagavond in de Champions League. In het koude Donetsk kan AS Roma aan de bak. Daarnaast een kraker tussen twee ploegen die de laatste jaren met name in de Europa League succesvol waren. Lees hier de voorbeschouwing.

Shakhtar Donetsk – AS Roma

0 of 1 doelpunt @ 3.12

Een lastige uitwedstrijd voor de ploeg van o.a. Kevin Strootman. AS Roma bereikte de achtste finale door knap eerste te worden boven Chelsea en Atlético Madrid. De laatste keer dat de Romeinen doordrongen tot de achtste finale was in het seizoen 2015/2016. Toen trof het Real Madrid die beide knock out wedstrijden simpel wist te winnen. Nu zou het in theorie een mindere tegenstander moeten treffen omdat het eerste werd, maar met Shakhtar Donetsk treft het een ploeg die met name thuis sterk is. Van de laatste 50 thuiswedstrijden in de Champions League verloor het namelijk maar 12 keer. En dat is een prima moyenne voor een dergelijke ploeg in het miljardenbal. AS Roma is de huidige nummer drie in de Serie A en gaat met zestien punten achterstand op koploper Napoli niet meer mee doen om de landstitel. Het doel zijn om minimaal derde te worden en zo ver mogelijk te komen in de Champions League. Dat zal lastig genoeg worden want in dat toernooi werden er van de laatste tien uitwedstrijden maar één duel gewonnen.

Sevilla – Manchester United

halftime/fulltime: X/X @ 4.34

De andere achtste finale op deze woensdag gaat tussen Sevilla en Manchester United. De Spanjaarden zijn vijfvoudige Europa League winnaar terwijl United de regerend kampioen van het Europese B toernooi is. De Spanjaarden speelde een redelijke groepsfase. Van de zes groepswedstrijden werd er twee keer gewonnen van respectievelijk NK Maribor en Spartak Moskou. Dat zijn resultaten die je minimaal mag verwachten van de huidige nummer vijf van La Liga. Het manco van de Spaanse subtopper is dat het moeilijk scoort. In 24 wedstrijden in de competitie deed het dat maar 31 keer. Spits Sandro Ramirez die van Everton wordt gehuurd moet de doelpuntenproductie omhoog schroeven. Voor Manchester United is het de kans om voor het eerst weer sinds 2014 tot de kwartfinale door te dringen. De ploeg van José Mourinho staat in de competitie een straatlengte achter op stadgenoot City. In de groepsfase werd het simpel eerste met maar drie verliespunten. Met de komst van Alexis Sanchez, die speelgerechtigd is in de knock out fase, is het sterrenensemble nu echt compleet. Met spelers als Paul Pogba, Romelu Lukaku, Zlatan Ibrahimovic, Anthony Martial en Alexis Sanchez is het zich aan de stand verplicht om door te dringen tot de kwartfinale.

Onze voorspelling:
Shakhtar Donetsk – AS Roma: Hoeveel doelpunten worden er gescoord? 0 of 1 doelpunt > 3.12
Sevilla – Manchester United: halftime/fulltime: X/X > 4.34
Als je €10,- inzet op bovenstaande voorspelling maak je kans op > € 135,41,-

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.