De Champions League begint weer. Wat een genot. Want de komende twee weken zijn er weer op dinsdag en woensdag twee topwedstrijden. Deze week hebben we op dinsdag een kraker in Turijn en op woensdag de titelhouder tegen de sterren uit Parijs. Lees hier de voorbeschouwing.

Juventus fans - Toto

Dinsdag 13 februari

FC Basel – Manchester City

halftime/fulltime > X/Manchester City @ 3.82

De achtste finales van de Champions League beginnen in Zwitserland en Italie. In het St. Jakob Park van FC Basel komt het zeer sterk spelende Manchester City op bezoek. De Citizens worden op dit moment beschouwd als misschien wel het best spelende team in Europa. Dat komt ongetwijfeld ook door de hand van Pep Guardiola. De Spaanse coach maakt spelers onder zijn hoede duidelijk beter. Zie daarvoor bijvoorbeeld de definitieve doorbraak van Raheem Sterling dit seizoen met 14 goals. Maar ook David Silva, Nicolás Otamendi en Fernandinho hebben duidelijk profijt van de komst van Pep. In de groepsfase wist City, o.a. in een poule met Feyenoord, vijf van de zes wedstrijden te winnen. Tegenstander FC Basel werd knap tweede in een poule met Benfica, CSKA Moskou en Manchester United. Thuis wist het o.a. van United te winnen. In de competitie staat Rotblau op een tweede plek, vijf punten achter Young Boys. Clubtopscorer is oud-Vitesse speler Ricky van Wolfswinkel met zeven goals.

Juventus – Tottenham Hotspur

Gelijkspel @ 3.24

De andere achtste finale op deze dinsdag is een absolute kraker. In Turijn ontvangt Juventus de huidige nummer vijf van de Premier League Tottenham Hotspur. De huidige nummer twee van de Serie A is thuis schier onverslaanbaar. Van de laatste 50 thuiswedstrijden werden er namelijk 40 gewonnen. In de poulefase werd het tweede achter FC Barcelona. Daarvan verloor het een keer met 3-0 en speelde het thuis 0-0 gelijk. De finalist van vorig jaar zal de aandacht in deze wedstrijd moeten vestigen op Harry Kane. De Engelse spits lijkt in bloedvorm te verkeren en scoort buitengewoon makkelijk. Inmiddels staat de teller op 22 goals in 25 wedstrijden. De laatste en enige keer dat de Spurs door wisten te dringen tot de kwartfinale was in 2011. Toen werd AC Milan in de achtste finale aan de kant geschoven maar moesten de Engelsen in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Real Madrid.

Paris Saint Germain fans - Toto

Woensdag 14 februari

Real Madrid – Paris Saint-Germain

Away no bet/gelijkspel @ 2.29

OEF! Een ware titanenstrijd tussen twee teams met louter sterren; Real MadridParis Saint-Germain. Een zeer boeiende wedstrijd tussen de huidige Champions League kampioen en de kampioen van Frankrijk. Voor Real is het de vraag of PSG niet op een uiterst ongelegen moment komt. De Koninklijke worstelt de afgelopen weken duidelijk met de vorm. Van de laatste 15 wedstrijden werden er namelijk maar acht gewonnen. En dat heel weinig voor de ploeg van Zinedine Zidane, die normaal gesproken bijna een winstpercentage heeft van 100%. In de Primera División heeft dat er voor gezorgd dat het op een vierde plek staat op bijna 20 (!) punten van rivaal Barcelona. In de groepsfase werden de Madrilenen ook geen eerste. Met drie punten achter op Tottenham Hotspur werd het tweede en kan het zich opmaken op een hele pittige tweestrijd met PSG. In Parijs loopt alles op rolletjes. De Parijzenaren staan in de Ligue 1 reeds met elf punten voor op nummer twee Olympique Marseille. Neymar is in een bloedvorm met 18 goals en 11 assists uit 17 wedstrijden. De steenrijke eigenaren van PSG zullen daarom uitkijken naar deze clash waarin de eerste stap naar de winst van de cup met de grote oren moet worden gezet.

FC Porto – Liverpool

Meer dan 2.5 goals @ 1.71

De andere wedstrijd op woensdag gaat tussen FC Porto en Liverpool. De Portugezen speelde een redelijke groepsfase door tweede te worden in een poule met Beşiktaş, RB Leipzig en AS Monaco. Er werd alleen eenmalig van Beşiktaş en RB Leipzig verloren. In de andere wedstrijden werden er in totaal tien punten gehaald. In de competitie staat de recordkampioen van Portugal op een vertrouwde eerste plek. Vorig seizoen drong Porto ook door tot de achtste finale, toen bleek Juventus tweemaal te sterk. Tegenstander Liverpool is na Manchester City het meest scorende team van de Premier League. Het probleem is dat de Reds ook makkelijk goals tegen krijgen. Daar zit gelijk ook dus de achilleshiel van de ploeg van Jürgen Klopp. Met de komst van Virgil van Dijk werd daar al op ingespeeld, maar die maakte in zijn eerste wedstrijden ook geen onuitwisbare indruk. Voor Liverpool zal het dus vooral zaak zijn om in die eerste wedstrijd niet al teveel doelpunten tegen te krijgen. Het voordeel is dat ze de tweede wedstrijd op Anfield spelen, en daar kan Liverpool eigenlijk alles.

Onze voorspelling:
FC Basel – Manchester City: halftime/fulltime > X/Manchester City: 3.82
Juventus – Tottenham Hotspur: Gelijkspel > 3.24
Real Madrid – Paris Saint-Germain: Away no bet/gelijkspel > 2.29
FC Porto – Liverpool: Meer dan 2.5 goals > 1.71
Als je €5,- inzet op bovenstaande voorspelling maak je kans op > €242,33,-

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.