De Champions League dendert door. Op dinsdag twee potjes die nog beide nog alle kanten op kunnen. Spanning ten top! Lees hier de voorbeschouwing.

AS Roma – Shakhtar Donetsk
13/3/2018
20:45, Stadio Olimpico

Under/over > under 2.5 goals @ 2.12

AS Roma moet thuis aan de bak. De eerste ontmoeting tussen de Romeinen en Shakhtar Donetsk eindigde in een 2-1 winst voor de Oekraïners. En dat is een prima uitgangspositie. AS Roma kwam nog wel met 1-0 voor door een doelpunt van de Turk Cengiz Under, maar wist die voorsprong niet vast te houden door toedoen van Facundo Ferreyra en Fred. De laatste keer dat Shakhtar in de Champion League wist door te dringen tot de kwartfinale was in het seizoen 2010/2011. Toen was AS Roma ook de tegenstander en won het met 3-2 en 3-0. Wat dat betreft kan de ploeg van Paulo Fonseca met vertrouwen de wedstrijd in gaan. Sowieso is de ploeg goed in vorm getuige de zes overwinningen in de laatste zes wedstrijden.

Tegenstander AS Roma weet dat het in de competitie niet meer kampioen gaat worden. De achterstand op Napoli en Juventus is inmiddels opgelopen tot respectievelijk 14 en 15 punten. De derde plek waar AS Roma nu staat geeft in ieder geval weer recht om volgend jaar mee te doen aan het miljardenbal. De ploeg kende in december en januari een belabberde reeks, toen wist het zeven wedstrijden achtereenvolgens niet te winnen. Daarna brak een betere periode aan getuige ook de winst in en tegen Napoli, als werd er van AC Milan weer verloren. Het kan voor de ploeg van Kevin Strootman de eerste keer sinds 2007 – 2008 worden dat ze de kwartfinale halen.

Manchester United – Sevilla
13/3/2018
20:45, Old Trafford

Halftime/fulltime > X/Manchester United @ 3.90

De andere achtste finale op deze woensdag gaat tussen Manchester United en Sevilla. De eerdere ontmoeting eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Maar daar mag Manchester United heel blij mee zijn. In de wedstrijd had Sevilla het betere van het spel en daarmee ook de beste kansen. Het was dat David de Gea met een paar wereldreddingen de nul wist te houden anders stonden de Spanjaarden met één been in de kwartfinale. Met de investering die United de laatste jaren in de selectie heeft gedaan is het aan zijn stand verplicht om zich te kwalificeren voor de kwartfinale. Tegenstander Sevilla plaatste zich in de Champions League nog nooit voor de kwartfinale. Afgelopen weekend kende de Rojiblancos geen goede generale. Het nam het thuis op tegen naaste belager Valencia en verloor met 0-2. Door die nederlaag staat Sevilla op een vijfde plek, die geen recht geeft op Champions League voetbal volgend seizoen.

Onze voorspelling:
AS Roma – Shakhtar Donetsk: Under/over > under 2.5 goals > 2.12
Manchester United – Sevilla: Halftime/fulltime > X/Manchester United > 3.90
Als je €10,- inzet op bovenstaande voorspelling maak je kans op > € 82,68

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.