Camp Nou kan zich wederom opmaken voor een heerlijke Champions League avond. Barcelona en Chelsea gaan op voor hun tweede duel. Lees hier de voorbeschouwing.

FC Barcelona – Chelsea
14/03/2018
20.45, Camp Nou

Handicap 0-1/Barcelona @ 1.98

De laatste keer dat Barcelona een thuisduel in de Champions League verloor was op 01/05/2013. Toen was Bayern Munchen de tegenstander en werd het 0-3 voor de Duitsers. De openingsgoal werd toen gescoord door Arjen Robben. Vervolgens zit er weer vier jaar tussen dat de Catalanen weer een duel thuis in het miljardenbal verloren. In oktober 2009 was Rubin Kazan met 1-2 te sterk. Barcelona kan teren op een ongelooflijke sterke thuisreeks in de Champions League. Sinds die wedstrijd tegen Kazan werden er 39 wedstrijden gewonnen, zeven keer werd het gelijk en er werd dus één keer verloren. Teven heeft de Spaanse grootmacht een abonnement op een plaats bij de laatste acht in Champions League. Slechts twee keer sinds 2004 was de achtste finale het eindpunt.

Barcelona kende een prima generale door met 0-2 bij Malaga te winnen. Coach Ernesto Valverde kan eindelijk beschikken over zijn ideale basisformatie. Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé zijn helemaal fit en stonden afgelopen weekend ook in de basis.

Gezien de thuisstatistieken van de Spaanse ploeg in de Champions League lijkt het voor Chelsea haast een onmogelijke opgave om in Camp Nou te winnen. Alhoewel Chelsea wel weet hoe je Barca in deze fase van de strijd kan laten struikelen, al was dat in 2005 en is dat al meer dan tien jaar geleden. De laatste keer dat de Engelsen doordrongen tot de kwartfinale was twee jaar geleden. Toen reikte het zelfs tot de halve finale, maar werd het door Atlético Madrid uitgeschakeld. In de competitie loopt het de laatste weken moeizaam. Na het gelijkspel tegen Barcelona verloor het achtereenvolgens van de twee clubs uit Manchester; United en City. Daarop volgde een moeizame overwinning thuis op Crystal Palace.

Onze voorspelling: Barcelona staat er altijd in deze fase van een toernooi en wint deze wedstrijd met twee doelpunten verschil. Handicap 0-1/Barcelona > 1.98.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.