De afsluiting van het voetbalseizoen voor clubteams. De finale van de Champions League. Wie gaat er met de cup met de grote oren vandoor? De Oude Dame uit Turijn of de Koninklijken uit Madrid? Lees hieronder een voorbeschouwing over deze wedstrijd.

Onze voorspelling: Juventus (0) – Real Madrid (1)

Real Madrid is de titelhouder van de Champions League en krijgt de kans om de eerste club te worden die de Champions League twee keer achter elkaar wint. Een unieke kans voor de recordhouder, die zich al 11x de beste van Europa mocht noemen. De Madrilenen zijn berucht voor hun aanvalstrio, die BBC wordt genoemd. Cristiano Ronaldo is hierin met afstand de belangrijkste. De topscorer die dit seizoen zijn 100e doelpunt in de Champions League maakte is op Europees niveau in een fenomenale vorm. Benzema kan zich maar weinig onderscheiden door doelpunten, maar door zijn weergaloze actie tegen Atletico Madrid staat zijn elftal nu in deze finale. Gareth Bale is het zorgenkindje. Hij miste al 8 wedstrijden door een kuitblessure en is een groot vraagteken voor de finale. Dit zou zijn wedstrijd moeten worden voor de Welshman in zijn Cardiff.

Juventus werd onlangs voor de 6e keer op rij kampioen van Italië. In 1996 wisten de Italianen voor de 2e keer de Champions League te winnen door Ajax met strafschoppen te verslaan. Speler van dat team was Zinedine Zidane, die dus een heel mooi weerzien heeft met zijn oude club. Ook Juventus heeft een BBC. Waar deze spelers bij Real Madrid voorin staan, daar staan ze bij de club uit Turijn in de verdediging. Barzagli, Bonucci en Chiellini staan als een huis en daar komt geen muisje door. Mocht dat toch een keer gebeuren, dan staat daar altijd nog good old Buffon. De 39-jarige doelman werd wereldkampioen met Italie, won de UEFA Cup met Parma, maar de Champions League won hij nog nooit. Buffon hield dit seizoen in Europees verband 9x zijn doel schoon en kreeg maar 3 tegendoelpunten.

Real Madrid uit en thuis is een groot verschil. In de topwedstrijden wisten ze alleen van Bayern München te winnen en in de competitie van Atletico Madrid. Van Borussia Dortmund, Barcelona, Sevilla (competitie en beker) en Atletico Madrid in de Champions League werd niet gewonnen. Juventus speelt vanuit een gesloten organisatie, vergelijkbaar met Atletico Madrid maar nog net iets beter. De verwachting is dat het geen doelpuntenfestijn wordt, maar dat de individuele kwaliteit van Cristiano Ronaldo toch de doorslag gaat geven.

Juventus – Real Madrid 0-1

Real Madrid  Draw No Bet –  Je krijgt 1,78 keer je inleg terug
Scoren beide teams? Nee – je krijgt 1,79 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?