Oeeehh een absolute kraker tussen twee Engelse aanvalmachines. Spektakel gegarandeerd. Daarnaast treft Barca thuis de ploeg van Kevin Strootman en Rick Karsdorp. Lees hier de voorbeschouwing.

Liverpool – Manchester City
Woensdag, 4/4/2018
20:45, Anfield

Meer dan 3.5 goals > 2.43

Liverpool en Manchester City troffen in de achtste finale een tegenstander die kwalitatief een stuk minder is. Dat zorgde er voor dat beide Engelse topploegen door de eerste ontmoeting al praktisch in de kwartfinale stonden. Liverpool walste over FC Porto heen met 0-5 en Manchester City overklaste FC Basel met 0-4. De tweede wedstrijd deed er eigenlijk niet meer toe, dat gevoel hadden de spelers waarschijnlijk ook. Want Liverpool én Manchester City wisten beide niet te winnen. In de competitie staat Liverpool om de derde plek; 18 punten verwijderd van nummer één Manchester City. City lijkt dit seizoen ongenaakbaar in de Premier League. Maar de enige ploeg die City in de hoogste Engelse afdeling wist te verslaan was Liverpool. Toen werd het 4-3 en werd de ploeg van Guardiola van het kastje naar de muur gestuurd. Zes minuten voor tijd stond het nog 4-1 voor. Jurgen Klopp weet dus wat er voor nodig is om het tika taka spel van de Citizens te ontregelen. Aan de andere kant weet Guardiola weer precies wat het kan verwachten. De overeenkomst tussen beide ploegen is dat ze veel weten te scoren. Liverpool heeft in de Premier League een doelpuntengemiddelde van 2.35 en dat van Manchester City ligt nog iets hoger met 2.83. Daarmee zijn ze de meest scorende ploegen in Engeland.

Barcelona – AS Roma
Woensdag, 4/4/2018
20:45, Camp Nou

Halftime/fulltime: X/Barca > 3.77

De andere wedstrijd op woensdag gaat tussen Barcelona en AS Roma. Barca trof in de achtste finale Chelsea en was met name in de tweede wedstrijd ouderwets heer en meester. Aan de hand van Lionel Messi (en Andres Iniesta) werd Chelsea overklast; 3-0 was de eindstand. Het lijkt er op dat Barcelona wanneer de prijzen worden verdeeld in de juiste vorm komt. Het bekende spel wordt makkelijk tot uitvoer gebracht, Iniesta bepaalt het tempo en zet de lijnen uit en Lionel Messi is in bloedvorm. AS Roma kan dus zijn borst nat maken. De laatste keer dat Barcelona namelijk thuis een wedstrijd verloor in de Champions League was in 2013. Toen was Bayern München met 0-3 te sterk. Daarna werden in totaal nog maar twee wedstrijden gelijk gespeeld en maar liefst 23 wedstrijden gewonnen. De Catalanen zijn de laatste jaren oppermachtig in het eigen Camp Nou. In 2015 troffen beide ploegen elkaar ook in de Champions League, toen werd het in Barcelona maar liefst 6-1. AS Roma is de huidige nummer drie in Italië met een achterstand van 16 punten op nummer één Napoli. De kans dat het kampioen wordt is erg klein. De laatste weken loopt het in het eigen Stadio Olympico ook wat moeizamer. Van de laatste acht thuiswedstrijden werd er namelijk maar drie keer gewonnen.

Onze voorspelling:
Liverpool – Manchester City: Meer dan 3.5 goals > 2.43
Barcelona – AS Roma: Halftime/fulltime: X/Barca > 3.77
Als je €10,- inzet op bovenstaande voorspelling maak je kans op > € 91,62