Bate Barisov – PSV

Dinsdag 21 augustus 2018
21.00 uur

De landskampioen treft in de laatste kwalificatieronde, de play-offs, voor het hoofdtoernooi van de Champions League de kampioen uit Wit-Rusland. In de afgelopen dertien jaar is de ploeg twaalf keer kampioen geworden. Voor dat de Wit-Russen deze play-off ronde bereikte speelde het daarvoor vier kwalificatiewedstrijden. In deze duels trof het respectievelijk HJK Helsinki en FC Qarabag. In beide duels was BATE de ploeg die de tegenstander liet komen en via de counter moest toeslaan. Het veld wordt ontzettend klein gemaakt waardoor het voor veel tegenstanders lastig voetballen is. Een belangrijke pion in dat spel is spits Nikolai Signevich. De boomlange Wit-Rus van 1.94 is het centrale punt voorin waar via lange ballen het spel is op afgestemd.

PSV is de competitie prima begonnen. Eerst maakte de Eindhovenaren indruk tegen FC Utrecht (4-0) waarna een wat mindere partij volgde tegen promovendus Fortuna Sittard. Het manco van de ploeg zat hem met name op het middenveld. Daar verloor de ploeg van Mark van Bommel de controle over dat duel. Jorrit Hendrix en Pablo Rosario werden bij tijd en wijle overlopen door de Fortunezen. Is het gemis van Marco van Ginkel dan nog groter dan werd gedacht? Die conclusie lijkt wat voorbarig, maar het is duidelijk dat van Bommel daar wat extra aandacht aan moet besteden. Zeker in de omschakeling, waar BATE Borisov in uitblinkt.

Onze wedtips

Minder dan 2.5 goals > 1.66

PSV wint > 1.95

Bate borisov - PSV - Toto

Ajax – Dinamo Kiev

Woensdag 22 augustus 2018
21.00 uur

Als Ajax doordringt naar het hoofdtoernooi van de Champions League is het de eerste Nederlandse ploeg in de geschiedenis die dat lukt na het overleven van drie kwalificatieronden. Een knappe prestatie van de Amsterdammers. De laatste horde is desalniettemin een taaie. Dinamo Kiev is de tegenstander. De recordkampioen uit Oekraïne kende een redelijke goede generale. In de competitie, waar een aantal sterkhouders rust kregen, werd met 1-0 gewonnen van Oleksandria. Daarmee won Dinamo al zijn wedstrijden in de competitie met 1-0. Tevens werd er met 1-0 gewonnen van de grootste concurrent voor de titel Shakhtar Donetsk, weliswaar in de Oekrainse supercup. Maar het zegt wel iets over de kracht van deze ploeg; die het met name moet hebben van het collectief. Echte grote sterren als Andriy Shevchenko en Serhij Rebrov heeft Dinamo Kiev niet meer. Voor Ajax lonkt het hoofdtoernooi. Waar het in de competitie nog niet helemaal crescendo loopt, worden de Europese wedstrijd vaak wel gewonnen met goed spel. Wellicht heeft het met de magische sfeer in de ArenA te maken op dergelijke avonden. De Amsterdammers moeten het in de tweeluik waarschijnlijk zonder David Neres stellen. De Braziliaanse vleugelspeler schopte in de wedstrijd tegen VVV in het kunstgras waardoor hij er met een hamstringblessure van af moest. Zakaria Labyad verving hem en zal vermoedelijk woensdag ook in de basis staan.

Onze wedtips

Er wordt nul of één keer gescoord > 3.60

Halftime/Fulltime: X/Ajax > 4.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.