De vorige ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor Real Madrid. Paris Saint-Germain moet zonder zijn ster dit weten om te keren. Lees hier de voorbeschouwing.

Paris Saint-Germain – Real Madrid
06/03/2018
20.45, Parc des Princes

Halftime/Fulltime: PSG/X @ 12.85

Voor elke minuut die Neymar niet speelt krijgt hij 66 euro salaris. Dat is 4000 euro per uur, een ton per dag en drie miljoen per maand. Dat zijn duizelend wekkende cijfers van de Braziliaanse superster. Dat is voor een niet spelende speler een pittig loonstrookje, al zal de steenrijke PSG eigenaar Nasser Al-Khelaifi daar niet echt van wakker liggen. Afgelopen week werd de nachtmerrie werkelijkheid; PSG moet het de rest van het seizoen doen zonder Neymar. En dat is een fikse aderlating voor de ploeg. Zeker in de strijd met Real Madrid om een kwartfinale plek. Door de 3-1 in de heenwedstrijd wordt het al een hele opgave maar door het gemis van Neymar is het bijna ondoenlijk tegen de Koninklijke. Afgelopen weekend in de competitie tegen Troyes nam coach Unai Emery daardoor geen enkel risico met zijn spelers; Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Marco Verratti en Javier Pastore kregen rust. Met 14 punten voorsprong op nummer twee AS Monaco kunnen de Parijzenaren zich dat ook veroorloven. Alles zal er op gericht zijn om door te dringen tot de kwartfinale om eindelijk de droom van de eigenaar te verwezenlijken; het winnen van de Champions League.

Als er één ploeg is die weet hoe dit soort wedstrijden gespeeld moeten worden is het Real Madrid. De Koninklijke staat er eigenlijk altijd in dit soort wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden waar de sterren van Real voor leven. Als de druk hoog is komt de klasse van Cristiano Ronaldo, Toni Kroos, Marcelo en Sergio Ramos bovendrijven. Maar het is een feit dat Real dit seizoen niet in de beste vorm verkeert. In de competitie loopt het niet vlekkeloos en staat het op een derde plek met vijftien punten achterstand op Barcelona. In de laatste wedstrijden was daar wel weer de rentree van de BBC. Met Karim Benzema, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo blijft Zinedine Zidane over een absolute topaanval beschikken, zolang iedereen fit is. Dat was bij de Welshman Bale zeker niet altijd het geval. Maar met een tweetal goals en twee assists in zijn laatste drie wedstrijden lijkt hij weer terug.

Onze voorspelling:  Paris Saint-Germain zal uit de startblokken vliegen, het initiatief direct naar zich toetrekken en een snelle openingsgoal forceren. Het gelouterde Real Madrid kan met de ervaring van de ploeg in de tweede helft echter wel iets terug doen. Halftime/Fulltime: PSG/X > 12.85.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.