Een uitermate spannende wedstrijd op Wembley. In de heenwedstrijd werd het gelijk (2-2) en dus nog volop kansen voor beide teams, alhoewel de Spurs met het thuisvoordeel nu een licht voordeel hebben. Lees hier de voorbeschouwing.

Tottenham Hotspur – Juventus
07/03/2018
20.45, Wembley

Gelijkspel @ 3.33

Tottenham Hotspur is de huidige nummer drie in de Premier League en speelt een alleraardigst seizoen. Coach Mauricio Pochettino laat de ploeg aanvallend en herkenbaar voetbal spelen. Vorig seizoen lukte het daarmee om nog lang mee te strijden om de Engelse landstitel. Dat is dit seizoen, helaas voor de Spurs fans, niet het geval. Al moet gezegd worden dat als dit team bij elkaar blijft het de komende seizoenen wellicht nog eens een serieuze aanval kan doen op de Premier League winst. Harry Kane, Christian Eriksen, Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Dele Alli zijn stuk voor stuk uitstekende spelers en het hele seizoen al goed op dreef. In de heenwedstrijd tegen Juventus kwam het na een vroege 2-0 achterstand terug tot 2-2 via Kane en Eriksen. Daarbij had het geluk dat Gonzalo Higuain de kans op 3-1 liet liggen door een penalty te missen. 2-2 is prima uitgangspositie voor de Spurs, zeker omdat het vanavond thuis speelt.

Juventus en de gehele Serie A kreeg afgelopen weekend een grote klap te verwerken door het overlijden van Fiorentina captain Davide Astori. De Italiaans international overleed onverwachts in zijn slaap. In de Serie A werden daarom alle wedstrijden op zondag afgelast. Juventus speelde op zaterdag uit tegen Lazio Roma. De Oude Dame won deze wedstrijd nipt met 0-1. Coach Massimiliano Allegri gaf Giorgio Chiellini, Alex Sandro en Douglas Costa rust. Juve staat in de Serie A op een tweede plek, met een wedstrijd minder te hebben gespeeld, één punt achter op Napoli. De Italianen zijn met name thuis dit seizoen ongenaakbaar. Maar uit presteert het de laatste tien wedstrijden ook uitermate sterk met tien overwinningen en een doelsaldo van 17 voor en één tegen.

Onze voorspelling:  Gezien de uitslag in de vorige wedstrijd (2-2) is het voor met name de thuisploeg gunstig als er zo min mogelijk goals vallen. Een schaakwedstrijd is het gevolg. Een gelijkspel > 3.33.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.