We staan aan de vooravond van weer een nieuw Europees seizoen voor het clubvoetbal. Op dinsdag 12 september start de groepsfase van de Champions League met als mooiste affiche de wedstrijd van Barcelona tegen Juventus in Camp Nou. Lees hieronder de voorbeschouwing op het aankomende Champions League-seizoen.

De afgelopen jaren was het niet de vraag uit welk land de winnaar van de Champions League kwam, maar welke Spaanse club het zou zijn. Vorig seizoen lukte het Real Madrid voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League om twee keer achter elkaar de cup met de grote oren te winnen. Voor dit seizoen is Real Madrid (4,25) weer favoriet voor het winnen van deze cup. Niet één van de andere Spaanse clubs wordt gezien als hun grootste uitdager, maar het kooplustige Paris Saint-Germain (6,50) staat als tweede genoteerd. Dit team had Barcelona al op de knieën en met de komst van Neymar en Mbappé zijn ze toch wel erg goed uitgerust om aan het eind van het seizoen de finale te winnen.

Als je Real Madrid grotere kansen toedicht, maar ook kans wilt maken met Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla dan kan je voorspellen dat weer een Spaanse club (2,20) de Champions League wint. Naast Spanje wordt Engeland (3,30) als sterkste land geacht met Manchester United, Chelsea, Manchester City en Liverpool.

Maar wie wordt dan de topscorer van de Champions League? Clubs die het verst komen in het toernooi spelen de meeste wedstrijden. We zouden dan moeten kijken naar clubs die én ver komen én het liefst twee zwakkere broeders in de poule hebben. Als we Real Madrid en Paris Saint-Germain als grootste kandidaten zien dan komen al snel de namen van Cristiano Ronaldo (4,00) en Neymar Jr (10,25) naar boven. Real Madrid zit in een sterke poule met Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Apoel Nicosia. Paris Saint-Germain gaat de strijd aan met Bayern München en twee zwakkere broeders, Anderlecht en Celtic.

Groep D
Barcelona was afgelopen seizoen kansloos over 2 wedstrijden tegen Juventus. Barcelona is er dit seizoen zwakker op geworden met het verlies van Neymar en het is erg realistisch dat Juventus (2,00) deze poule wint.

Groep F
Manchester City kan niet buigen over de allerbeste resultaten in de Champions League. Zij worden wel als favoriet gezien om Groep F te winnen (1,45). Echter hebben zij een sterke uitdager met heel veel kwaliteit in Napoli (3,00). Een ploeg die geroemd wordt om het verzorgde voetbal en die grote kans maakt om ook de poule te winnen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wie wint de Champions League 2017/2018?