Een prachtige topper in Londen in de achtste finale van de Champions League. Wedstrijden tussen Chelsea en Barcelona staan vaak garant voor spektakel. Lees hier de voorbeschouwing.

Chelsea – FC Barcelona
20/02/2018
20.45, Stamford Bridge

Halftime/Fulltime: X/Barcelona @ 4.87

In de poule met AS Roma, Atlético Madrid en Qarabağ werd Chelsea op basis van onderling resultaat tweede achter AS Roma. De Engelse landskampioen treft daarom één van de nummer 1’s uit de andere poules. Het loopt in Londen niet zo gestroomlijnd als vorig seizoen. Toen werden de Londernaren landskampioen met een ruime marge ten opzichte van nummer twee Tottenham Hotspur. Targetman voorin was toen Diego Costa, die de goals er gemakkelijk in legde. Nu scoort Chelsea beduidend moeilijker. Alvaro Morata heeft nog niet de goede vorm. En het moet nog blijken of aankoop Oliver Giroud wel direct zal gaan bijdragen in het doelpuntensaldo van de Blues. Voor Cesc Fabrégas zal het als jeugdexponent en ex speler van Barcelona sowieso een speciale wedstrijd worden. Chelsea is thuis in het miljardenbal in ieder geval heel lastig verslaan, dat lukte in de laatste 50 wedstrijden maar vijf ploegen.

Voor tegenstander FC Barcelona zijn de achtste finales van de Champions League vertrouwd terrein. Sinds 2001 bereikte het die ronde altijd en elf van de dertien keer drong het uiteindelijk ook door tot de kwartfinale. Twee keer werden de Spanjaarden uitgeschakeld en dat gebeurde nou net beide keren door een Engelse ploeg (Chelsea en Liverpool). Barça zal dus op zijn hoede zijn. Het voordeel is wel dat het eerst uit speelt en daarna het eventueel thuis in Camp Nou kan gaan afmaken. En in Camp Nou is het bijna onverslaanbaar. De laatste ploeg die daar in de Champions League wist te winnen was Bayern München in 2013.

Onze voorspelling: Chelsea weet in de beginfase Barcelona nog de nodige tegenstand kunnen bieden. Maar in de tweede helft zal Barça de druk verhogen en de drie punten mee terug naar Spanje nemen. Halftime/Fulltime: X/Barcelona > 4.87.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.