In de zesde speelronde van de Premier League staat dit weekend een herhaling van de wedstrijd om de Europese Super Cup op het programma. In augustus won Champions League-winnaar Liverpool in Istanboel na strafschoppen van Europa League-winnaar Chelsea en zondag staan beide teams weer tegenover elkaar. Kan Chelsea de koploper in eigen huis wel pijn doen?

Chelsea – Liverpool
Premier League
22 september 2019
17.30 uur, Stamford Bridge, Londen

Check hier alle wedopties!

Liverpool op jacht naar City-record

Liverpool gaat in de nieuwe jaargang van de Premier League gewoon verder met waar het voor de zomerstop was gebleven. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won de laatste negen wedstrijden van het vorige seizoen en bleef ook in de eerste vijf wedstrijden van de huidige competitie zonder puntenverlies. Met veertien achtereenvolgende overwinningen komt het record van Manchester City (achttien zeges op rij in 2017) in zicht. Daarvoor moet dus wel gewonnen worden op Stamford Bridge en dat lukte Liverpool de afgelopen twee seizoenen niet. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1, een jaar eerder won Chelsea met 1-0. Wat opvalt is het geringe aantal doelpunten in de onderlinge duels. Van de 25 wedstrijden die beide ploegen dit decennium in alle competities tegen elkaar speelden werd in slechts vier wedstrijden meer dan drie keer gescoord. Waaronder de meest recente editie in de Super Cup (2-2).

Mo Salah van Liverpool - Toto

Liverpool verloor net als vorig seizoen in de Champions League op bezoek bij Napoli

Nieuwe inzichten bij Chelsea

Tegenover de zegereeks in de competitie staat de slechte start van Liverpool in de Champions League. De titelverdediger ging dinsdag met 2-0 onderuit bij Napoli. Ook Chelsea verloor. In de poule van Ajax was Valencia in Londen met 1-0 te sterk. Chelsea kent een wisselvallige start van het seizoen. Onder de nieuwe trainer Frank Lampard ging de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-0 verloren bij Manchester United. Daarna speelden de Londenaren twee keer gelijk en won het twee keer. Het is de wisselvalligheid die hoort bij een jonge, onervaren ploeg. Chelsea gaat gebukt onder een transferverbod en is noodgedwongen aangewezen op jeugdspelers en teruggekeerde huurlingen. Het levert ook nieuwe inzichten op. Aanvaller Tammy Abraham debuteerde al in 2016 onder Guus Hiddink voor Chelsea en werd de afgelopen drie seizoenen verhuurd. Door het transferverbod krijgt Abraham dit seizoen een kans in Londen en die grijpt de tweevoudig international met beide handen aan. Abraham is met zeven doelpunten momenteel samen met Sergio Agüero topscorer van de Premier League.

Tammy Abraham - Toto

Tammy Abraham is de verpersoonlijking van het nieuwe Chelsea en scoorde dit seizoen al 7 keer

Onze voorspelling

Ondanks de uitstekende resultaten in de competitie draait de machine van Klopp nog niet op volle toeren, met de nederlaag tegen Napoli als laatste bewijs. Zelfs Europees voetballer van het jaar Virgil van Dijk maakte in Italië een slippertje. Voor Chelsea liggen er zondag zeker mogelijkheden de koploper pijn te doen. Wij verwachten net als in de wedstrijd om de Super Cup een doelpuntrijk duel op Stamford Bridge, die opnieuw eindigt in een gelijkspel!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?