Als er één club goed uit de startblokken is geschoten bij de hervatting van de Premier League is dat Manchester City wel. Twee overwinningen, acht goals voor en nul tegen. Chelsea zou best eens een tegenstander kunnen zijn die de reeks van The Citizens een halt toe roept. Gaat dat donderdag op Stamford Bridge ook gebeuren?

Chelsea – Manchester City
Premier League
25 juni 2020
21.15 uur, Stamford Bridge, Londen

Bekijk alle wedopties!

Niemandsland

Met een enorme achterstand op koploper Liverpool en ruime afstand van nummer drie Leicester City begon Manchester City in niemandsland aan het restant van de competitie. De titel was al uit zicht en Champions League-voetbal (als de schorsing tenminste wordt opgeheven) al lang en breed binnen. De focus kon al direct op de FA Cup, waarin Newcastle United komend weekend de tegenstander is én het vervolg van de Champions League in augustus. Maar gas terug nam de ploeg van Pep Guardiola niet. Eerst werd Arsenal met 3-0 opzij gezet, waarbij wel moet worden aangetekend dat twee van de goals tot stand kwamen na fouten van de Londenaren. Misschien was de 5-0 winst op Burnley nog wel knapper. De middenmoter leed namelijk al vijf duels op rij geen nederlaag. Kwam er dan alleen maar goed nieuws vanuit het Etihad Stadium? Nee, want tegen Arsenal viel verdediger Eric Garciá uit met een ernstige hoofdkwetsuur. En Sergio Agüero moest tegen Burnley voortijdig naar de kant met een knielblessure. Vooral bij de Argentijn is het zeer de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt.

Sergio Agüero - TOTO

Sergio Agüero moest tegen Burnley het veld verlaten met een knieblessure.

Vechten voor CL-voetbal

Chelsea heeft na de herstart van de Premier League nog maar één wedstrijd afgewerkt. Uit bij degradatiekandidaat Aston Villa werd met 1-2 gewonnen. Belangrijkste man was César Azpilicueta. Bij de goals van Christian Pulisic en Olivier Giroud verzorgde de aanvoerder de assists. In tegenstelling tot Manchester City heeft Chelsea nog wel iets om voor te spelen dit seizoen. De formatie van clubicoon Frank Lampard staat vierde, wat aan het einde van de rit Champions League-voetbal betekent. Maar met acht duels te gaan, kan de vlag nog niet uit. Want Manchester United volgt op twee punten. Ook daarachter is het ongemeen spannend, met Wolverhampton Wanderers, Tottenham Hotspur en Sheffield United die op plek vier azen. The Blues strijden nog op twee andere fronten mee. Via Leicester City wil Chelsea de halve finales van de FA Cup bereiken. In augustus hoopt de club uit Londen op een stunt door een 0-3 nederlaag tegen Bayern München goed te maken in de achtste finale van de Champions League.

TOTO voorspelling

Kijken we naar het (recente) verleden van wedstrijden tussen Chelsea en Manchester City is het laatstgenoemde club die als beste uit de bus rolt. Van de laatste negen confrontaties tussen beiden in de Premier League wonnen The Citizens er zes. Drie keer trok Chelsea aan het langste eind. Zoals in de laatste editie van dit affiche: 2-0. Wij geven desalniettemin een licht voordeel aan City. Simpelweg omdat ze een sterkere en bredere selectie hebben en daarom ook twaalf punten meer hebben dan Chelsea.

Statistieken

Meer feitjes weten over de Chelsea – Manchester City? Check ze HIER!

Programma Premier League Stand Premier League

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?