Op het iconische Wembley gaan Chelsea en Manchester City zondag uitmaken wie de eerste prijs van het seizoen 2018/2019 omhoog mag houden. In Londen strijden beide clubs om de Community Shield, oftewel de Engelse Supercup. Het is een wedstrijd tussen twee ‘nieuwe’ grootmachten. Dankzij forse investeringen van buitenlandse geldschieters, doen zowel Chelsea als Manchester City de laatste jaren vrijwel altijd mee om de prijzen. Ondanks dat de wedstrijd om de Community Shield niet bijster hoog staat aangeschreven, is het voor beiden weer een mooie kans om de prijzenkast weer een wat imposantere aanblik te geven.

Chelsea – Manchester City
5 augustus 2018
16.00 uur (NL tijd), Wembley, Londen

Wint Chelsea of Manchester City de Community Shield?

 

Afgelopen seizoen legde Manchester City voor de vijfde keer in de geschiedenis beslag op de Engelse landstitel. En dat deed het op indrukwekkende wijze. Met het duizelingwekkende aantal van honderd punten en 106 gescoorde doelpunten (allebei een record) werd City kampioen. ‘Naaste’ belager, stadsgenoot Manchester United, volgde op maar liefst negentien punten. Niets lijkt weer zo’n goed seizoen in de weg te staan voor City. Coach Pep Guardiola zag dat zijn selectie vrijwel volledig intact bleef. Alle spelers die hij tot zijn beschikking heeft, zijn van absolute wereldklasse. Tot nu toe deed City slechts één grote aankoop. Riyad Mahrez, de afgelopen jaren smaakmaker bij Leicester City, tekende in Manchester een contract voor vijf seizoenen. Door de enorme concurrentie is het niet ondenkbaar dat Guardiola nog spelers ziet vertrekken. Maar ook al zou dat gebeuren, er blijft nog meer dan genoeg kwaliteit over.

Maurizio Sarri moet Chelsea naar nieuwe successen leiden

Chelsea mag ook bepaald niet klagen over een gebrek aan kwaliteit. Denk maar aan N’Golo Kanté, Thibaut Courtois en een van de uitblinkers van het WK: Eden Hazard. Zij hebben sinds dit seizoen een nieuwe trainer in de vorm van Maurizio Sarri. Zijn voorganger Antonio Conte werd in juni de laan uitgestuurd, ondanks het feit dar Chelsea de FA Cup won. Maar in de competitie eindigden de Londenaren slechts als vijfde. Sarri oogstte de afgelopen jaren veel lof bij Napoli, waarmee hij een aantal keer dichtbij de landstitel kwam. De Italiaan moet Chelsea weer naar de top van de Premier League leiden. Zondag zal direct duidelijk worden of hij zijn ploeg al op de rit heeft. Dat zal nodig zijn ook, want een week later begint de Premier League alweer. En met zoveel goede clubs, kan elke misstap fataal zijn.

Manchester City en Chelsea troffen elkaar één keer eerder in de strijd om de Community Shield. Dat was in 2012 toen City op Villa Park in Birmingham met 3-2 aan het langste eind trok. Beide clubs wisten ieder vier keer eerder de Engelse Supercup te winnen. Voor Chelsea is de laatste keer alweer even geleden; in 2009. Voor City gebeurde dat in de eerder genoemde wedstrijd in 2012.

Onze voorspelling

Afgaande op het uitstekende seizoen vorige seizoen, is Manchester City favoriet om de Community Shield voor de vijfde keer te winnen. Ook de spelers van de regerend landskampioen zijn nét even iets beter dan die van Chelsea. Wij voorspellen dan ook een overwinning voor The Citizens.

Manchester City wint > 1.99

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.