De Confederations Cup heeft de eerste wedstrijden er op zitten. Het voorbereidingstoernooi voor het WK in Rusland. Lees hieronder een voorbeschouwing van de 2e speelronde van Groep A.

Groep A

Rusland
Nieuw-Zeeland
Portugal
Mexico

Voorbeschouwing: Rusland – Portugal 

Onze voorspelling: Portugal wint

Het thuisland speelde tegen misschien wel het zwakste team van het toernooi, Nieuw-Zeeland.

Het was zoals ik in mijn vorige voorbeschouwing stelde, weinig sprankelend en niet goed genoeg om de jongens uit Nieuw-Zeeland weg te spelen. Het is dat verdediger van de All Whites, Boxall, zijn dag niet had. Hij maakte een eigen doelpunt en greep slecht in bij het 2e doelpunt.

Portugal won het EK, maar wist maar één van de laatste 8 wedstrijden op een eindtoernooi te winnen en zelfs 2 van de laatste 12 wedstrijden. Toch verloor het in deze serie over 90 minuten maar één keer, op het EK in 2012 tegen Duitsland.

Rusland is een tegenstander die vanuit de organisatie speelt en daar wil Portugal nog weleens gelijk tegen spelen. Echter is dit Rusland niet sterk genoeg om de Portugezen een punt te ontfutselen. Portugal gaat een grote stap naar de halve finale zetten.

Portugal wint – Je krijgt 1,87 keer je inleg terug.


Mexico fans

Voorbeschouwing: Mexico – Nieuw-Zeeland

Onze voorspelling: Mexico wint

Een frisse ploeg zagen we aan het werk tegen Portugal. Een ploeg die lekker wilde voetballen en waar mogelijk de tegenstander bij balverlies snel onder druk wilde zetten. Mexico wist laat in de wedstrijd gelijk te maken, maar dit was ook wel een goede afspiegeling van de wedstrijd en dus een verdiend gelijkspel.

Nieuw-Zeeland kwam duidelijk te kort, maar Rusland greep ze niet bij de keel. In deze wedstrijd zal het niveauverschil zich veel duidelijker uiten in het speelbeeld én in de uitslag. Ik heb een wat behoudende wedoptie gekozen, maar ook één met iets meer risico.

Mexico gaat ons laten zien dat ze geen tegenstander nodig hebben die ze naar een bepaald niveau tillen, maar ook een zwakke broeder hun wil op kunnen leggen. Het doelsaldo kan nog weleens van betekenis zijn om door te gaan in de poule of om de poule te winnen. Mexico zal het dus niet laten zitten bij een kleine voorsprong.

Wint Mexico zonder tegendoelpunt? Ja. – Je krijgt 1,60 keer je inleg terug.
Mexico wint, handicap 0-2 – Je krijgt 2,14 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?

De Confederations Cup wordt om de vier jaar georganiseerd door de FIFA. De landenteams die spelen zijn de kampioenen van zes overkoepelende continentale voetbalbonden, en ook de wereldkampioen van 2014 (Duitsland) en het gastland (Rusland).