De eerste halve finale van de Confederations Cup gaat, niet geheel verrassend, tussen Portugal en Chili. Lees hieronder de voorbeschouwing van dit prachtige affiche.

Voorbeschouwing: halve finale Chili – Portugal

Onze voorspelling: Gelijkspel na 90 minuten

Europees kampioen en groepswinnaar Portugal plaatste zich eenvoudig voor de halve finale na een gelijkspel tegen Mexico en overwinningen op Rusland en Nieuw-Zeeland. Chili, de winnaar van de Copa América, plaatste zich als tweede, zij het minder overtuigend na een overwinning op Kameroen en gelijke spelen tegen Duitsland en Australië.

De Chilenen hebben nog niet het achterste van hun tong laten zien. In de laatste wedstrijd tegen Australië was het gelijkspel toch enigszins teleurstellend. Tegen het sterke Portugal zullen ze zich niet meer kunnen verstoppen en zal het team moeten laten zien waar het toe in staat is. Als sterspelers Sanchez en Vidal hun kleine pijntjes kunnen verbijten, dan zal favoriet Portugal het erg lastig krijgen tegen gepassioneerde Chilenen.

Beide teams weten bijna altijd te scoren, dus we voorspellen een 1-1 stand na 90 minuten.

Gelijkspel (X) – Je krijgt 3,08 keer inleg terug.
‘Both teams to score’- Je krijgt 1,82 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?

De Confederations Cup wordt om de vier jaar georganiseerd door de FIFA. De landenteams die spelen zijn de kampioenen van zes overkoepelende continentale voetbalbonden, en ook de wereldkampioen van 2014 (Duitsland) en het gastland (Rusland).