Een krappe maand na de WK-finale komen de beste darters van de wereld bij elkaar voor het eerste tv-toernooi van 2020. Vrijdag begint de achtste editie van The Masters, waarvoor de top-16 van de wereld is uitgenodigd. Titelverdediger Michael van Gerwen zal zich willen revancheren voor de verloren WK-finale en gaat op voor zijn zesde zege op rij in Milton Keynes.

Zet in op jouw favoriet voor The Masters!

 

Weer lukte het Van Gerwen niet zijn wereldtitel met succes te verdedigen. Op Nieuwjaarsdag moest Mighty Mike in de finale zijn meerdere erkennen in Peter Wright. Het WK is een van de weinige tv-toernooien die Van Gerwen nog niet back to back wist te winnen. Dat geldt niet voor The Masters, waar de Brabander al sinds 2015 ongeslagen is. Net als vorig jaar opent Van Gerwen (quotering 2.05) het toernooi tegen de nummer zestien van de wereld, Jonny Clayton. Toen werd het 10-5 voor onze landgenoot. Bij winst treft Van Gerwen in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen WK-halvefinalist Nathan Aspinall (22.00) en James Wade (35.00). Wade was vorig jaar tegenstander van Van Gerwen in de finale. Wereldkampioen Wright (7.00) zit in de andere helft van het schema, waardoor een herhaling van de WK-finale tot de mogelijkheden behoort.

Andere favorieten en outsiders

Ook aan de andere kant van het schema: Gerwyn Price (7.00). De Welshman mag samen met Wright worden gezien als de grootste uitdager van Van Gerwen. Price is inmiddels de nummer twee van de wereld en reikte op het WK tot de halve finales, waarin hij verloor van Wright. Bij The Masters kwam Price nog niet verder dan de kwartfinales. Vorig jaar verloor hij al in de eerste ronde van latere finalist Wade. Wel aan de kant van Van Gerwen zitten Rob Cross (13.50) en Michael Smith (19.50), de nummers vier en vijf van de wereld. Beide darters kenden een teleurstellend WK. Cross ging in de tweede ronde onderuit tegen Kim Huybregts en Smith verloor in dezelfde ronde van Luke Woodhouse. De Britten gelden voor The Masters op basis van hun positie op de wereldranglijst wel als outsiders om Van Gerwen van zijn zesde titel op rij te houden. Dat geldt ook voor Daryl Gurney (26.00), de huidige nummer drie van de wereld.

Naast op wie het toernooi wint, kan er uiteraard ook op de wedstrijden afzonderlijk worden ingezet. Dat kun je HIER doen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?