Binnen een week van Wembley naar De Vijverberg. Groter kan het contrast bijna niet zijn voor PSV. Na de nipte maar verdiende nederlaag in de Champions League bij Tottenham Hotspur wachten zaterdag de Superboeren. Op voorhand een eenvoudig karwei voor de Eindhovenaren. Echter, zo soepel als de overwinningen eerder dit seizoen tot stand kwamen, zo moeizaam gaat het de laatste weken.

De Graafschap – PSV
10 november 2018
19.45 uur, De Vijverberg, Doetinchem

Blijft PSV ongeslagen?

 

1-2 bij FC Groningen, 1-0 thuis tegen Vitesse. Nee, bepaald makkelijk werden de drie punten niet binnengehaald de vorige twee Eredivisiewedstrijden. Tel daarbij op de beschamende bekernederlaag tegen RKC Waalwijk en slechts één punt uit de dubbele confrontatie met de Spurs en we mogen voorzichtig concluderen dat de eerste haperingen zichtbaar zijn bij de machine van trainer Mark van Bommel. Bovendien is PSV zo goed als uitgeschakeld voor Europese overwintering. Er zal wat dat betreft met enige jaloezie worden gekeken naar Amsterdam, waar Ajax een ticket voor de volgende ronde van de Champions League bijna binnen heeft. Maar goed, als we ons puur richten op de cijfers; PSV liet in elf competitiewedstrijden nog geen punt liggen. Een prestatie die in de grote landen van Europa alleen geëvenaard wordt door Paris Saint-Germain in Frankrijk. En ja, het feit dat PSV zelfs wedstrijden wint waarin het spel matig is, zegt natuurlijk ook erg veel.

Hirving Lozano - Toto

Hirving Lozano heeft dit seizoen acht Eredivisiegoals gemaakt voor PSV.

Internationals

Ook veelzeggend; PSV is hofleverancier van Oranje. Denzel Dumfries, Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Luuk de Jong (Eredivisietopscorer) en Jeroen Zoet (met Andre Onana de minst gepasseerde doelman) behoren allemaal tot het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman. Samen met Spanjaard Angeliño en Hirving Lozano (acht goals) vormen zij het geraamte van dit PSV. Een uitstekende mix van ervaren krachten (De Jong en Zoet) en aanstormende talenten (Bergwijn en Rosario). Op nationaal niveau een team dat heel lastig te verslaan is.

Fanatieke aanhang

Van De Graafschap mogen we niet verwachten dat zij PSV het eerste puntenverlies gaan bezorgen. De promovendus staat net boven de nacompetitiestreep op een vijftiende stek met tien punten. Het merendeel daarvan (negen) werden binnengehaald dankzij drie overwinningen. Verrassend was die op de openingsdag tegen het toen nog dolende Feyenoord. Ook Willem II en Excelsior werden aan de zegekar geregen. Allemaal winstpartijen die werden geboekt op de eigen Vijverberg. Dat gegeven kan De Graafschap wellicht wat hoop bieden tegen PSV. Het fanatieke publiek fungeert in Doetinchem als een echte twaalfde man. En met een gunstig wedstrijdverloop zou De Graafschap misschien voor een stuntje kunnen zorgen.

Onze voorspelling

Toch voorspellen wij dat de kwaliteit van PSV afdoende is om de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. Ook de geschiedenis is in het voordeel van de uitploeg. Het duel De Graafschap – PSV stond twintig keer eerder op de rol. Slechts drie maal wonnen de Superboeren tegenover veertien zeges voor PSV.

Onze wedtips

Luuk de Jong scoort eerste doelpunt > 3.95

Totaal aantal goals: 2 of 3 > 2.49

PSV wint tweede helft met handicap -1 > 2.33

Meer weten over deze wedstrijd? Bekijk dan HIER alle statistieken en andere leuke feitjes!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.