Na het bekergeweld gaat de vaderlandse competitie dit weekend weer verder. In speelronde 10 speelt PSV een kleine topper in Arnhem en gaan Feyenoord en Ajax op bezoek bij de onderkant van de Eredivisie.  

Roda JC Fans - Toto

Roda JC – Feyenoord
Zaterdag 28/10/2017
18.30, Parkstad Limburg Stadion

Under 2,5 goals @  2,18

Van de laatste tien edities van Roda JC – Feyenoord zijn de Rotterdammers er negen ongeslagen (6 winst en 3 gelijk). De enige keer dat Roda wist te winnen in de afgelopen tien edities in de competitie was in het seizoen 2010/2011. Toen werd het 3-0. Roda staat op de laatste plaats in de Eredivisie, toch zijn Limburgers de laatste weken wat beter in vorm. In de laatste drie wedstrijden werden zes punten behaald tegen Sparta en NAC. Van FC Twente werd verloren. Terwijl in de 2e ronde van de beker FC Groningen werd uitgeschakeld. Feyenoord is uit op revanche en wil ten koste van alles wat rechtzetten na de forse nederlaag tegen Ajax. Daar maakte de landskampioen een povere indruk. Dat zal deels te maken hebben met een aantal blessure en spelen in de Champions League zal ook zijn weerslag hebben op het fysieke gestel.

De historie is bijna in evenwicht. 43 keer speelde de teams tegen elkaar, 14 keer won Roda, 14 keer werd het een gelijkspel en 15 keer won Feyenoord. De doelpunten schelen ook niet veel van elkaar. Roda scoorde 54 keer en Feyenoord 59 keer.

Onze voorspelling: Roda zal een handbalverdediging opzetten en Feyenoord heeft ten opzichte van vorig seizoen het wat moeilijker met scoren. Daarnaast is de vorm er in Rotterdam ook nog niet, desalniettemin boeken de Rotterdammers een nipte overwinning. Under 2.5 goals > 2.18.

Ajax Publiek -Toto

Willem II – Ajax
Zaterdag 28/10/2017
20.45, Koning Willem II Stadion

Ajax wint zonder tegendoelpunten @ 1.96

Willem II is in vorm. De Tilburgers wonnen hun laatste drie wedstrijden. In de competitie werd knap gewonnen van FC Twente en FC Groningen. En in de 2e ronde van de beker schakelde het verrassend  SC Heerenveen uit. In het Koning Willem II Stadion komt nu Ajax op bezoek. De laatste vier wedstrijden werden door Ajax allemaal gewonnen en in elk duel scoorde de Amsterdammers vier keer. De ploeg van Marcel Keizer komt na een moeizaam begin van het seizoen steeds beter in vorm en Willem II is een tegenstander waar Ajax het in de afgelopen vijf seizoenen weinig moeite mee had. Vier keer werd er met minimaal twee goals gewonnen en één keer werd het gelijk. In de wedstrijd tegen Feyenoord toonde David Neres nog eens zijn vorm met drie assists. Bij Willem II is spits Fran Sol een twijfelgeval. Bij hem werd afgelopen week middels een operatie een tumor bij zijn teelbal verwijderd. De historie is absoluut in het voordeel van Ajax. Van de 41 ontmoetingen won Ajax er 32, twee keer werd het gelijk en zeven keer won Willem II.

Onze voorspelling: Met het vertrouwen bij beide teams zit het wel goed. Desondanks zal Ajax dit duel ‘gewoon’ winnen, zonder tegendoelpunten. Krijg nu 1.96 keer je inleg als Ajax zonder tegendoelpunten wint.

Vitesse stadion - Toto

Vitesse – PSV
Zondag 29/10/2017
12.30, Gelredome

Halftime/fulltime – X/PSV @ 4,37

Een kleine topper in de Gelredome. De nummer drie ontvangt de koploper. De laatste keer dat Vitesse verloor in de Eredivisie was ruim twee maanden geleden, toen was AZ de tegenstander. Daarna boekte Vites drie overwinningen en speelde het drie keer gelijk. Henk Fraser stuurt iedere wedstrijd bijna altijd de zelfde elf namen het veld in, wat de resultaten ten goede komt. Tegenstander PSV lijkt na het debacle in de voorronde van de Europa League zijn tanden in de Eredivisie te hebben gezet. De wil om te winnen is overduidelijk meer aanwezig ten opzichte van vorig seizoen en dat gecombineerd met af en toe prima spel zorgt er voor dat de Eindhovenaren koploper zijn. Vitesse is in ieder geval op papier geen makkelijke tegenstander voor de ploeg van Philip Cocu, ook al werd er in de afgelopen vijf ontmoetingen vier keer gewonnen. De historie is dan ook in het voordeel van PSV: de teams troffen elkaar 32 keer in Arnhem, maar twee keer won Vitesse, veertien keer werd het gelijk en zestien keer won PSV.

Onze voorspelling: De eerste helft zullen beide teams niet scoren, waarna PSV een dominante tweede helft speelt en uiteindelijk nipt zal winnen. Speel nu halftime/fulltime op X/PSV en krijg 4.37 keer je inleg.

Als je €5,- speelt maak je kans op €93,-

Roda JC – Feyenoord: Under 2.5 > 2.18
Willem II – Ajax: Ajax wint zonder tegendoelpunten > 1.96
Vitesse – PSV: Halftime/fulltime – X/PSV > 4.37

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.