Feyenoord moet winnen om bij te blijven. In Amsterdam ontvangt Ajax niet zijn meest favoriete tegenstander. En nieuwbakken FC Twente coach Gertjan Verbeek kan gelijk aan de bak in het Philips Stadion. Lees hier de voorbeschouwing.

ADO Fans - Toto

ADO Den Haag – Feyenoord
Zondag, 05 november 2017
12.30, Cars Jeans Stadion

Halftime/fulltime > X/Feyenoord @ 4,01

Feyenoord heeft het doorgaans lastig in Den Haag. Van de laatste vijf ontmoetingen won ADO er drie en Feyenoord twee. De historie tussen beide clubs is precies in evenwicht, beide teams wonnen 16 keer terwijl het elf keer gelijk werd. Alleen wist Feyenoord in die 34 duels meer te scoren, 74 om 66. Voor trainer Giovanni van Bronckhorst is het zaak om zijn jongens fris en fit voor de aftrap te laten verschijnen na de lastige Europese uitwedstrijd tegen Shakhtar. De landskampioen kan het zich eigenlijk niet meer permitteren om nog meer punten te verliezen. De achterstand op koploper PSV is inmiddels al tien punten. Daarmee staan de Rotterdammers op een zesde plek op de ranglijst.

ADO Den Haag is na een zwak begin van de competitie wat beter in vorm. De eerste drie wedstrijden gingen verloren. Daarna won het vier keer en speelde het thuis gelijk tegen Ajax. De Hagenezen verloren verder nog van Excelsior en PEC Zwolle. In de KNVB beker trof het ook Feyenoord, toen in de Kuip viel de beslissing pas in het laatste kwart van de wedstrijd en werd het 2-0.

Onze voorspelling: De eerste helft zal door de Europese wedstrijd die Feyenoord in de benen heeft en het thuisvoordeel voor ADO gelijk op gaan. Feyenoord moet echter winnen om mee te blijven doen om de bovenste plekken, dat gaat in de tweede helft de doorslag geven. Halftime/fulltime > X/Feyenoord > 4,01.

Arena Amsterdam Stadion - Toto

Ajax – FC Utrecht
Zondag, 05 november 2017
14.30, Johan Cruijff Arena

Under 2.5 goals @ 2,90

Zeker in de Galgenwaard is FC Utrecht een absolute angstgegner voor Ajax. Van de laatste tien ontmoetingen in Utrecht wist Ajax maar twee keer te winnen. In Amsterdam is die statistiek in het voordeel van Ajax. Van de tien ontmoetingen wist Ajax er vijf te winnen. Drie keer werd het gelijk en twee keer won FC Utrecht. In Utrecht zijn de wedstrijden tegen Ajax de belangrijkste van het jaar. Als die worden gewonnen is het seizoen voor veel Utrecht fans al geslaagd. Dat gevoel zit ook bij de spelers, dat is de reden dat Ajax het vaak lastig heeft. Na een moeizaam begin lijkt Marcel Keizer in ieder geval zijn team goed op de rit te hebben. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen en daarin werden er gemiddeld 3.8 goals gescoord.

FC Utrecht is de laatste weken wat minder in vorm. Na een prima start in de Eredivisie wist het van de laatste vijf wedstrijden maar één keer te winnen. Daardoor is het afgedaald naar achtste plek op de ranglijst. Terwijl de Domstedelingen graag mee willen doen om plek drie en vier.

De historie spreekt duidelijk in het voordeel van Ajax. Van de 47 ontmoetingen in Amsterdam won Ajax er 37, zes keer werd het gelijk en vier keer won FC Utrecht.

Onze voorspelling: Gezien het sentiment rond deze wedstrijd gaan beide teams weinig risico nemen, hierom zijn doelpunten schaars. Under 2.5 goals > 2,90.

PSV stadion - Toto

PSV – FC Twente
Zondag, 05 november 2017
16.30, Philips Stadion

Handicap 0-1 – PSV @ 1,44

In Eindhoven kan het publiek zich sinds lange tijd weer verheugen op de thuiswedstrijden. De Einhovenaren staan bovenaan, verloren tot nog toe slechts één duel en scoren veel. PSV is misschien wel de favoriet voor de titel en dat is het in ieder geval vorig en aan het begin van dit seizoen niet geweest. Dat komt natuurlijk mede door de komst van Hirving Lozano. De Mexicaan vestigde een nieuwe Eredivisierecord door in zijn eerste acht Eredivisiewedstrijden zeven keer te scoren.

Bij tegenstander FC Twente staat een nieuwe coach aan het roer. René Hake werd ontslagen en Gertjan Verbeek verving hem. Man in vorm bij FC Twente is Ousame Assaidi, de aanvaller is één van de lichtpuntjes in de selectie en zorgt met zijn acties continu voor dreiging. Met vier goals is de voormalig aanvaller van Heerenveen topscorer van de ploeg.

In de historie speelde PSV en FC Twente in Eindhoven 51 keer eerder tegen elkaar. 30 keer won PSV, 17 keer werd het gelijk en vier keer won FC Twente. Van de overwinningen van FC Twente was de meest memorabele de 2-6 winst in 2012.

Onze voorspelling: Door de nieuwe energie van Gertjan Verbeek zal FC Twente geen gemakkelijke prooi voor PSV worden. Desondanks winnen de Eindhovenaren met twee goals verschil. Handicap 0-1 – PSV > 1,44.

Speel de top drie als volgt en maak van €5, €83,-:

Halftime/fulltime: X/Feyenoord
Handicap 0-1: PSV
Under 2.5 goals: Ajax – FC Utrecht

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.