Een lastige uitwedstrijd voor Feyenoord. Ajax ontvangt thuis de rode lantaarndrager en PSV gaat op bezoek in het kleinste stadion van de Eredivisie. Lees hier de voorbeschouwing.

FC Groningen fans - Toto

FC Groningen – Feyenoord
Zaterdag 25 november 2017
19:45, NoordLease Stadion

Halftime/fulltime: X/Feyenoord @  4,19

Feyenoord staat reeds 14 punten achter op koploper PSV. De Rotterdammers verloren o.a. punten tegen laagvliegers VVV en Roda JC. En van de resterende zes wedstrijden in de Eredivisie kunnen er vijf als lastig worden bestempeld. Na FC Groningen volgen Vitesse (t), FC Utrecht (u), SC Heerenveen (t) en de derby tegen Sparta (u). De laatste wedstrijd voor de winterstop is thuis tegen nummer laatst Roda JC. Na het verlies tegen Manchester City kan de focus volledig op de Eredivisie en de beker. De wedstrijd in Manchester zal het legioen in ieder geval wat vertrouwen geven want City kon pas in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende treffer maken. Daarvoor wist Feyenoord het de Citizens knap lastig te maken. Als de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ergens nog de ambitie heeft om mee te doen om het kampioenschap mag het eigenlijk geen punten meer verspelen.

Tegenstander FC Groningen lijkt na een drietal nederlagen met de overtuigende winst op Vitesse (4-2) weer een beetje de vorm te hebben teruggevonden. Man in vorm in Groningen is Mimoun Mahi, die na zijn wangedrag binnen de selectie, weer in genade is aangenomen door trainer Ernest Faber. Dat vertrouwen betaalde hij direct terug met een goal en een assist.

Onze voorspelling: Ondanks dat Groningen de lijn omhoog heeft ingezet gaat Feyenoord de drie punten mee terug naar Rotterdam nemen. Halftime/fulltime: X/Feyenoord > 4.19

Roda JC Fans - Toto

Ajax – Roda JC
Zondag 26 november 2017
12:30, Johan Cruijff Arena

HPC 0-1 Ajax @  2,03

Was Ajax nou zo goed of was NAC nou zo slecht? Het zal een combinatie zijn geweest. Hoe dan ook Ajax won met 0-8 en dat is knap. De grootste uitoverwinning ooit voor de Amsterdammers. Dan is het voor de nummer 18 van de Eredivisie niet heel comfortabel om in de volgende wedstrijd aan te moeten treden. Roda moet er voor waken dat het geen kanonnenvoer wordt. Ajax zal met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen en het publiek willen gaan vermaken. Daarnaast zal de ploeg de druk op PSV willen houden in de hoop dat het uit bij Excelsior punten laat liggen.

Roda JC en uitwedstrijden is hoe dan ook geen gelukkige combinatie. Van de laatste 25 uitwedstrijden in de Eredivisie is de balans als volgt: 3W, 7G, 15V. Dat zijn geen beste cijfers voor de Trots van het Zuiden.

De historie spreekt logischerwijs ook al niet in het voordeel van Roda. In 43 ontmoetingen wist Ajax 34 keer te winnen, zes keer werd het gelijk en drie keer wonnen de Kerkraders.

Onze voorspelling: Ajax zal gaan domineren en de wedstrijd in de eerste helft gaan beslissen. Wie wint de eerste helft met handicap 0-1? Ajax > 2.03

PSV publiek - Toto

Excelsior – PSV
Zondag 26 november 2017
14:30, Van Donge & De Roo Stadion

PSV scoort 2 of 3 doelpunten @  2,00

PSV zwijnt de laatste weken en heeft het geluk van de kampioen aan hun zijde. Tegen FC Twente schoof Stefan Thesker een bal van Jürgen Locadia in de laatste minuut over de doellijn en vorige week tegen PEC Zwolle was daar Nicolas Isimat-Mirin die een rebound de touwen in schoot in de 94ste minuut. Daarmee krijgt het misschien al twee weken op rij onverdiend de drie punten of is het een kwaliteit van de Eindhovenaren om er tot de laatste seconde in te geloven? Misschien is die gedachte ook wel terecht met een aanval die zo makkelijk scoort. Voordat het op 10 december Ajax – PSV is zijn er nog twee wedstrijden, die zal de ploeg van Philip Cocu beide willen winnen om met een zo groot mogelijke marge in Amsterdam aan te treden. De eerste tegenstander die daarvoor opzij moet worden gezet is Excelsior. De Rotterdammers winnen met name hun uitwedstrijden makkelijk, het eerste uitverlies dit seizoen was namelijk pas vorige week tegen FC Utrecht. In de thuiswedstrijden gaat het opvallend moeizamer. Dit seizoen werd er pas één keer gewonnen, één keer werd het gelijk en vier keer werd er verloren. Een opvallende statistiek voor de uitploeg (PSV) is dat het de kunstgraskampioen is. Van de traditionele top drie pakte het de meeste punten op het nep gras.

In de historie speelde de teams 20 keer eerder tegen elkaar in Rotterdam. Twee keer won Excelsior, twee keer werd het gelijk en 16 keer won PSV.

Onze voorspelling: PSV zal de wedstrijd winnen met één of twee doelpunten verschil. Hoeveel doelpunten worden er gescoord? Twee of drie doelpunten > 2.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.